--> طريقة عمل البهارات السبعة (بهارات فاطمه ابو حاتي ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البهارات / البهارات السبعة / السبعه / بهارات

طريقة عمل البهارات السبعة (بهارات فاطمه ابو حاتي )

البهارات السبعة

المقادير :
نصف كوب كبابة صيني
نصف كوب قرفة بودر
نصف كوب ورق لورا صحيح
ربع كوب حبهان صحيحة
ربع كوب قرنفل  صحيح
ربع كوب زنجبيل بودر 
2حبة جوزة الطيب

الطريقة :
1- علي طاسة ساخنة انزل كل البهارات الصحيحة بتاعتي واحمصها في الطاسة .
2- اعرف ازاي انها اتحمصت لما يتطلعلها صوت وانتي بتحركيها وكمان يطلع ريحتها .
3- انزلها مطحنة واخلطها كويس جدا وانزلها برطمان نضيف ناشف خالي من الرطوبة واحفظهم واغطيهم واستعملها عاوزاها تعد مده اطول احفظيها في التلاجة .

اقرأ أيضا:

هناك 20 تعليقًا:

  1. جميلة جدا

    ردحذف
  2. الردود
    1. ياريت تكون عجبتك الوصفه ونورتى الموقع

      حذف
  3. تسلم ايدك

    ردحذف
  4. ربنا يكرمك كل وصفاتك تحفة بجربها منرغير تفكير فاضل البهارات الايطالية لو سمحتي

    ردحذف
    الردود
    1. تسلميلى ياحبيبتى دا انتى عشان شاطره كل حاجه بتطلعيها حلوه ومظبوطه

      حذف
  5. تسلم ايدك

    ردحذف
  6. ازاي اشترك في موقع فتكات

    ردحذف
    الردود
    1. مرحب بحضرتك انتى فعلا مشتركه معانا بس حضرتك عاوزه تعملى ايه بالظبط 😘😘😘😘😘

      حذف
  7. ياريت يكون فى فيديوهات

    ردحذف
    الردود
    1. ان شاء الله اول ما الشيف تعمل الطريقه فيديو هنزله على طول فى الموضوع

      حذف
  8. جزاكم الله خيرا
    ممكن اعمل مشاركه علي صفحتي
    لتعم الفائدة ويستفيد الكل من خبراتكم

    ردحذف
    الردود
    1. ممكن طبعا اهلا بحضرتك نورتينا

      حذف
  9. بجد انتى انسانه روعه وجميله..لو سمحتى طريقه الشوكولاته الخام والحجازيه

    ردحذف
    الردود
    1. حبيبتى تسلميلى دى طريقة الشيكولاتة الخام

      المقادير :
      4 ملعقة كبيرة لبن بودرة
      6 ملعقة كبيرة كاكاو خام ( كاكاو خام اسبانى )
      5ملعقة كبيرة سكر بودرة
      سمن نباتي زائبة

      الطريقة :
      1- في الكبة انزل السكر واللبن والكاكاو في الكبة واخلطهم لغاية مينعمو خالص .
      2- اكون مجهزة 3ملاعق سمنة سايحة وانزل الخليط واقلب انا عاوزة الخليط يكون سايل بس مش خفيف .
      3- ابدء اقلب وانزل سمنة عند الحاجة كل محتاج انزل لغاية مالخليط يبقا تقيل بس سايل يعني بسمك البشاميل .
      4- في قوالب السيليكون او قالب فريزر وانزل فيه الخليط وادخلة التلاجة يتماسك لغاية ميبقا صلب واغلفها واحفظها في التلاجة لوقت الاستخدام .

      ودى طريقة الحجازية


      المقادير :
      2كوب دقيق
      2كوب سميد (دقيق البسبوسة )
      كوب ماء
      كوب سمنة سايحة
      ملعقة كبيرة خميرة فورية
      ملعقة كبيرة سكر
      رشة ملح
      للحشو :
      كوب سكر
      كوب سميد
      ملعقة كبيرة سمنة
      نصف كوب ماء
      نصف كوب جوز هند
      نصف كوب زبيب
      2ملعقة كبيرة قرفة ناعمة

      الطريقة :
      1- في بولة انزل دقيق والسميد والسكر والخميرة والملح واقلبهم واسيح السمنة مقدحهاش تسيح بس واقلبهم يلمو كده اغطيهم واسبهم يخمرو .
      2- في بولة انزل السكر والسميد وجوز الهند والزبيب والقرفة والسمنة وممكن زيت و اقلبهم وانزل عليهم المية واقلبهم مع بعض .
      3- اول متخمر اجيب صنية ادهنها سمنة وانزل بنص كمية العجينة افردها واظبط السمك كلو زي بعض انزل الحشوة افردها وانزل الباقي اساويهم بس من غير مضغط براحة كده وبالشوكة وغرزيها وباكينة قطعيها مربعات وعلي فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني لغاية متستوي وتاخد لون من فوق وقدميها بالهنا .

      حذف
  10. شكراوسلم الايادى

    ردحذف
    الردود
    1. على ايه ياحبيبتى واجب علينا ربنا يخليكى تسلمى ع تعليقك

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top