الليمون المخلل
المقادير:
ليمون اصفر
فلفل اخضرشرائج
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة حبة البركة
ملعقة كبيرة كركم
المحلول الملحي لكل لتر ماء 4ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة فلفل احمر مفروم
2ملعقة كبيرة زيت علي الوجة
ربع كوب خل
الطريقة :
1- نحط مية بتغلي علي النار وننزل فيها الليمون ونحسب الوقت من اول ميغلي من 10 دقايق لربع ساعة .
2- هاتي البرطمان وابدئي نزلي فلفل وليمون بالتبادل لغاية متملي البرطمان وتعالي بقا نعمل المحلول الملحي.
3- مية المحلول لازم تكون مية مغلية وسبناها تبرد هنزل لكل لتر4ملعقة كبيرة ملح والكركم وحبة البركة والخل والفلفل المفروم .
4- اقلب كل المكونات كويس جدا وانزل علي الليمون بالخلطة واكرر نفس المقادير لغاية مملي البرطمان واحط الزيت علي الوش واقفلة كويس عشان ميوصلوش هوا بياخد من اسبوعين ل3وتاكلية بالف هنا .
المقادير:
ليمون اصفر
فلفل اخضرشرائج
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة حبة البركة
ملعقة كبيرة كركم
المحلول الملحي لكل لتر ماء 4ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة فلفل احمر مفروم
2ملعقة كبيرة زيت علي الوجة
ربع كوب خل
الطريقة :
1- نحط مية بتغلي علي النار وننزل فيها الليمون ونحسب الوقت من اول ميغلي من 10 دقايق لربع ساعة .
2- هاتي البرطمان وابدئي نزلي فلفل وليمون بالتبادل لغاية متملي البرطمان وتعالي بقا نعمل المحلول الملحي.
3- مية المحلول لازم تكون مية مغلية وسبناها تبرد هنزل لكل لتر4ملعقة كبيرة ملح والكركم وحبة البركة والخل والفلفل المفروم .
4- اقلب كل المكونات كويس جدا وانزل علي الليمون بالخلطة واكرر نفس المقادير لغاية مملي البرطمان واحط الزيت علي الوش واقفلة كويس عشان ميوصلوش هوا بياخد من اسبوعين ل3وتاكلية بالف هنا .
تسلم ايديكي وعنيكي حبيبتي
ردحذفتسلم ايدك
ردحذفتسلم ايدك
ردحذف