--> طريقة عمل فخدة ضاني - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفخده الضانى / ضانى / فاطمه ابو حاتى / فخده / فخده ضانى

طريقة عمل فخدة ضاني

فخده ضاني

المقادير :
فخدة حوالي 2كيلو
طماطم شرائح
بطاطس شرائح
بصل مكعبات
فصوص ثوم سليمة
جزر شرائح
عيدان كرفس
ورق لورا
ملعقة كبيرة صلصة
ملح
فلفل اسود
ملعقة كبيرة عسل
رشة بهارات السبعة
حبوب فلفل اسود
رشة حبهان

الطريقة :
1- اقوم بعمل فتحات في الجزء العلوي من الفخدة واقسم فصوص الثوم وادخلها في الفتحات عشان تعطي طعم قوي واحط معاها حبوب فلفل اسود والفها واعمل الضهر بنفس الطريقة اعملها فتحات وادخل فيها فصوص ثوم وحبوب فلفل اسود .
2- في الكبة انزل بصلاية وطمطماية وملح وفلفل والبهارات السبعة ورشة حبهان ورشة سكر والعسل والصلصة واخلطهم كويس جدا وادهن بها كل الفخدة وادخل في الفتحات عشان التتتبيلة توصل لكل مكان .
3- اجيب كيس حراري وادخل الفخده وانزل معاها الجزر والبصل والطماطم وفصوص الثوم والكرفس وورق اللورا واقفل عليها بالقفل وانزلهم في صنية وادخلهم علي فرن درجة حرارة عالية علي ارضية الفرن نصف ساعة واهدي النار واطلعها علي الرف الوسطاني واسبها علي نار هادية من3 الي 4 ساعات لغاية متتستوي كويس جدا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top