طريقة تخليل الخيار والجزر بأحلي طعم 😋وأسرع وقت من مطبخ فاطمه ابو حاتى
المقادير :
نصف كيلو خيار بلدي حجم صغير
2فلفل حار شرائح
2عود كرفس
جزرة مبشورة
ربع كوب خل
ربع كوب عصير ليمون
ملعقة صغيرة سكر
2ملعقة كبيرة تتبيلة
لتر ماء مغلي
ملعقة كبيرة حبة البركة
نصف ملعقة صغيرة كركم
4ملعقة كبيرة ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل مخلل اللفت
الطريقة :
1- في بولة انزل السكر والملح والكركم والتتبيلة و حبة البركة والخل والليمون وانزل المية وادوب كل ده مع بعض .
2- اجيب برطمان انزل فيه بعض شرائح الخيار وانزل الكرفس والجزر والفلفل الحاروانزل ممكن يكون بارد عادي وانزل باقي شرائح الخيار وانزل المية بالتتبيلة علية تغطيبها واقفل البرطمان واسيبة علي جمب يستوي.
طريقه حلوه و هايله
ردحذف