--> طريقة عمل التونة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الاسماك / التونة / المطبخ / سمك التونة / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل التونة

التونه


المقادير :
2كيلو سمك ماكريل او سمك تونة لو متوفرمقطع
2جزر شرائح
2بصلة مكعبات
3لمونات شرائح
حزمة كرفس
10 فص ثوم
ورقتين لورا
2لتر ماء
نصف كوب زيت
نصف كوب خل
2ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة فلفل حصي
ملعقة كبيرة كمون حصي
2ملعقة كبيرة خل

الطريقة :
1- في حلة علي النار اضع الماء والبصل والليمون والجزر والثوم والكرفس وال2معلقة خل والفلفل والكمون والملح واللوراوانزل السمك واسيبة لغاية ميغلي .
2- بعد كده اهدي النار تبقي شمعة واسبها ساعة ومتخفيش مش هتتهري ولا حاجة اطفي عليها وشليها في طبق وصفي المية من الخضار اللي فيها وخليها علي جمب هنحتجها .
3- قشري السمك باستخدام ضهر السكينة في ثواني هتكون زي الفل وافتحيها واتخلصي من اي عضم فيها وعبيها في برطمان نضيف وناشف ونزلي عليها المية بتعتها والخل والزيت ممكن تستخدمي معاها لو حبة الفلفل الاحمر الحار وورق لورا وغطيها ودخليها التلاجة لتاني يوم واستخدميها براحتك .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

اللحوم

اللحوم
to Top