الارز باللبن بتاع المحلات
المقادير :
لتر حليب
كوب ارزمصري
كوب سكر
ملعقة كبيرة نشا
كوب حليب بارد
ملعقة كبيرة كريم جانتية بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
للوجة :
مكسرات
زبيب
الطريقة :
1- اقوم بغسل الرز ونقعة نصف ساعة واصفيه وانزلة علي اللبن واضعة علي النار واقلب فيه كويس خدي بالك عشان ميلزقش في الحلة من تحت لازم نقلب كويس .
2- اول ميغلي اللبن اطفي واغطية واسيبة ساعة وبعد ساعة الرز هيكون استوي اضعة علي النار مرة تانية واقلب تاني لمدة 5دقايق هيغلي تاني انزل السكر مع التقليب المستمر .
3- هاخد النشا وانزلة في نصف كوب من اللبن البارد واقلبهم كويس جدا وانزل الكريم جانتية علي النص التانيانزل النشا مع التقليب الكويس وبعدها الكريم جانتية مع التقليب المستمر والفانيليا ويغلي واطفي .
4- اقدمهم في كاسات وممكن انزلة في طواجن وفي اضعة في صنية وادخلة تحت الشواية بس اخد بالي منة ياخد وش متحمر واقدمة ازينة بزبيب والمكسرات والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق