عجينة الحواوشي فتكات
المقادير :
كيلو دقيق
علبة زبادي
ربع كوب زيت
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيلارة ونصف خميرة
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
شاهد ايضا متفوتيش : طريقة عمل خلطة الحواوشى من فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والملح والخميرة والسكر والزبادي والزيت واعجن وانزل المية وحده وحدة لغاية مالعجينة تلم افضل اعجن فيها من 7الي 10 دقايق .
2- الخميرة لو متاكده انها شغالة حطيها علي طول لو اول مرة تستعمليها اختبريها في ربع كوب ماء دافيء مع السكر .
3- اسيب العجينة تخمر وهيا متغطية في مكان دافيء بعد التخمير اقوم بتقسيم العجينة كرات متساوية واغطكيها واسبها 10 دقايق ترتاح .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق