خلطة الحواوشي باللحمة :
نصف كيلو لحمة مفرومة بها 20 % نسبة دهن
نصف كيلو بصل مفروم
1فلفل رومي مفروم
1طماطم مفرومة
1فلفل حار مفروم
ملعقة كبيرة بهارات حواوشي
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
عجينة الحواوشي
عيش بلدي
خلطة الحواوشي بالفراخ :
نصف كيلو اوراك فراخ مفرومة
نصف كيلو بصل مفروم
1طماطم مفرومة
1فلفل رومي مفروم
1فلفل حار مفروم
زيتون شرائح
طماطم شرائح
فلفل رومي شرائح
كيلو جبن ميكش شيدر ومونزاريلا
ملعقة كبيرة زبدة
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة كبيرة بهارات حواوشي
للوجة :
2بيضة
رشة قهوة سريعة الذوبان
ملعقة كبيرة لبن بودرة
ملعقة كبيرة سكر
سمسم
حبة البركة
شاهد ايضا متفوتيش : طريقة عمل عجينة الحواوشى من فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- ابدء اعمل حشوة اللحمة في بولة اضع اللحمة والبصل والفلفل الرومي والحار والطماطم والبهارات ملح وفلفل اسود وسكر وبهارات الحواوشي وامزج المكونات .
2- اقوم بفرد اول قطعة من العجين بسمك نصف سنتي وانزل عليها جزء من الحشو واقفل عليها بقطعة اخري واقفل عليها كويسة وادوس بالشوكة عشان اضمن انها مغلقة جيدا .
3- اعمل كل الحواشي بنفس الطريقة نيجي للوجة ممكن ادهن الوجة وارش عليه سمسم وحبة البركة وممكن اعضع ميكس جبن وطماطم وفلفل وزيتون وادخلهم فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الاوسط حتي تصبح القطع جاهزة .
4- لخلطة الفراخ في بولة اضع الفراخ المفرومة والزبدة والفلفل الحار والرومي والط\ماطم وبهارات الحواوشي والبابريكا وملح وفلفل اسود ورشة سكر وامزج كل المكونات مع بعض جيدا .
5- ابدء افرد العجينة وافرد عليها جزء من الخلطة واقفل عليها كويس جدا وادوس بالشكوكة عشان اضمن انها متتفتحش وارصهم في الصنية .
6- ممكن زي معملنا في اللحمة اعمل مع الفراخ ممكن يكون الوش وش زبدة او ادهن الوش بالخلطة اللي عملناها من البيض والسكر والقهوة واللبن البودرة وارش حبه البركة والسمسم وادخلهم فرن سخن علي 200 لتمام النضج.
7- اجيب العيش البلدي واحشيهم باللحمة وواحد بالفراخ واقوم بتسويتة في طاسة بها ماده دهنية واسوية علي نار هادية واغطي الطاسة ياخد لون حلو من الاسفل واقلبة حتي تمام النضج والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق