--> طريقة عمل الحمام الكداب - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحمام / الحمام الكداب / المطبخ / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل الحمام الكداب


الحمام الكداب
المقادير :
اورك مخلية
نصف كيلو ارز مصري منقوع نصف ساعة 
كبد فراخ مقطعة صغير
2بصلة كبيرة مفرومين
2فص ثوم مفرومين
طمطماية مبشورة
ملح
فلفل اسود
 قرفة
طمطماية
2فص ثوم
بصلتين وسط
بهارات السبعة
رشة سكر
 حبهان
زيت
2كوب ماء مغلي
ورق لورا

الطريقة :
1- في الكبة انزل البصلة والطمطماية والثوم وملح وفلفل والحبهان والبهارات السبعة والقرفة وفلفل اسود ورشة سكر وافرمهم كويس جدا واتبل بيهم الاوراك وطبعا الاوراك مغسولة ومنقوعة نصف ساعة في ماء وخل ومتنشفة كويس جدا .
2- اسيب الاوراك في التتبيلة حوالي ساعة وعلي النار احط طاسة انزل فيها زيت يسخن كويس جدا هنزل  الرزلونة يتغير بسيط انزل البصل واقلب والملح والفلفل والبهارات والقرفة والحبهان والسكر والثوم والطماطم تقلبتين وانزلهم في طبق يبردم ومكانهم انزل زيت يسخن انزل الكبد واقفلبهم لغاية ميستوم وانزلهم علي الرز واقلبهم كده الرز ميبقاش زفر ويبقا طعمة حلو جدا .
3- ابدء احشي الاوراك بالحشوة واقفل كويس جدا بالخلة الخلة هتخليني اقدر افكها قبل تقدمهم علي السفرة في صنية فرن هرص الاوراك علي المنطقة اللي قفلناها وهنزل علي الوش اللورا وهنزل الماءالساخن وملح وفلفل وهغطيه كويس بورق الومنيوم وادخلها علي ارضية الفرن علي درجة حرارة عالية تغلي ربع ساعة واحطها علي الرف الوسطاني لمدة ساعة .
4- بعد ميستوي الحمام الكداب ادهنها كاتشب وادخلها تحت الشواية تاخد لون حلو واسوي بقيت الخلطة واقدمها معاها والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top