فراخ مشوية بالاعشاب
المقادير :
فرخة ارباع
بصلة مفرومة
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة كبيرة روز ماري
لعقة كبيرة بقدونس مفرومة
ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
نصف كيلو بصل اورما
ملح-فلفل اسود
نصف كيلو بطاطس صغيرة
10 فص ثوم
2ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة عسل ابيض
ملعقة كبيرة صويا صوص
2ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
الطريقة :
1- في بولة انزل البصلة والثوم والروز ماري والزعتر والبقدونس والكزبرة وبهارات الفراخ والعسل والزيت والليمون والصويا صوص وملح وفلفل واقلبهم كلهم مع بعض .
2- احضر صنية وانزل فيها الفراخ والثوم الفصوص والبصل والبطاطس وانزل التتبيلة واخلطهم كلهم مع بعض وادعك الفراخ كلها باللتتبيلة من كل الجوانب .
3- بفضل اني اسبها 4ساعات بس محطش البطاطس غير قبل مدخلها الفرن لو هتدخليها علي طول حطيها عادي نزلي ربع كوب ماء ساخن واغطيها بفويل علي ارضية الفرن علي درجة حرارة 200 تغلي اطلعها علي الرف الوساني واهدي النار لغاية متستوي .
المقادير :
فرخة ارباع
بصلة مفرومة
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة كبيرة روز ماري
لعقة كبيرة بقدونس مفرومة
ملعقة كبيرة كزبرة مفرومة
نصف كيلو بصل اورما
ملح-فلفل اسود
نصف كيلو بطاطس صغيرة
10 فص ثوم
2ملعقة كبيرة عصير ليمون
ملعقة كبيرة عسل ابيض
ملعقة كبيرة صويا صوص
2ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
الطريقة :
1- في بولة انزل البصلة والثوم والروز ماري والزعتر والبقدونس والكزبرة وبهارات الفراخ والعسل والزيت والليمون والصويا صوص وملح وفلفل واقلبهم كلهم مع بعض .
2- احضر صنية وانزل فيها الفراخ والثوم الفصوص والبصل والبطاطس وانزل التتبيلة واخلطهم كلهم مع بعض وادعك الفراخ كلها باللتتبيلة من كل الجوانب .
3- بفضل اني اسبها 4ساعات بس محطش البطاطس غير قبل مدخلها الفرن لو هتدخليها علي طول حطيها عادي نزلي ربع كوب ماء ساخن واغطيها بفويل علي ارضية الفرن علي درجة حرارة 200 تغلي اطلعها علي الرف الوساني واهدي النار لغاية متستوي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق