--> طريقة عمل خبز التميس - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home التميس / الخبز / خبز التميس / فاطمه ابو حاتي / مخبوزات

طريقة عمل خبز التميس

خبز التميس 

المقادير :
العجينة :
4كوب دقيق 
2ملعقة كبيرة خميرة 
2ملعقة كبيرة سكر 
كوب ماء دافيء 
3ملعقة كبيرة زيت 
ملعقة صغيرة ملح
للوجة :
كوب ماء 
2ملعقة كبيرة دقيق
سمسم
حبة البركة

الطريقة :
1- في العجان او علي ايدك اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واقلبهم كويس وانزل بالزيت والماء الدافيء وحده وحده حتي تتكون عجينة طرية واغطيها واتركها تختمر .
2- الخميرة احنا حطناها علي طول عشان ضمناها لو لسه مستعملاها اختبريها مع السكر وربع كوب ماء دافيء .
3- العجينة اختمرة هنجيب الصيجان او الصواني اللي هندخل فيها العيش الفرن هندهنها دهنة كويسة من الزبدة او السمنة هفرد العجينة علي الصاج وتكون طخينة بسمك سنتي .
4-حلة علي النار انزل فيها المية والدقيق واقلبهم لغاية مالقوام يتقل هنزل منة علي وش العجينة وبصوبعي واغرز العجينة بسيط وممكن ارش سمسم حبة البركة اسيبة سادة حسب الرغبة وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 200 لغاية ميستوي وممكن اولع الشواية ياخد لون حلو من فوق واطلعة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top