الكبسة
المقادير :
فرخة 8قطع
2كوب وربع ماء مغلي
كوب ارز بسمتي
2طماطم مبشورة
2جزرة مبشولرة
فلفل حار
بصلة متقطعة صغير
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة صلصة
مكعب مرق
زيت
زبدة
رشة سكر
رشة بهارات السبعة
رشة كمون
رشة كزبرة جافة
6حبات حبهان
6حبات قرنفل صحيح
ملعقة صغيرةكركم
فلفل اسود حب
2ورق لورا
2حبة ليمون جاف
2عود قرفة خشب
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل كبسة اللحمه
الطريقة :
1-في حلة علي النار انزل الزبدة والزيت يسخنم كويس جدا وانزل قطع الفراخ تاخد لون من تحت واقلبها عشان تاخد لون من كل الجوانب .
2- بعد مالفراخ تاخد لون اطلعها علي طبق وانزل مكانها البصل واقلبه لغاية مياخد لون دهبي غامق انزل الثوم واقلبة معه البصل لغاية مريحتة تطلع .
3- انزل البهارات الصحيحة واقلبها معاهم وانزل قطع الفراخ معاهم واقلبهم معاهم وانزل الصلصة والبهارات المطحونة وملح وفلفل وكزبرة وكمون ومرقة الدجاج والكركم واقلبهم كلهم كويس جدا .
4- انزل الفلفل الاخضر سليم والطماطم والجزر وانزل المية واغطي الفراخ لمدة ربع ساعة وانزل الرز واقلب واطبط الملح واغطي واسبها تغلي خلاص غليت واتشربت شوية اقلبهم براحة خالص واغطيها واوطي النار واسبها تستوي .
5- بعد متستوي اطلع الفراخ منها اقدم الرز وعليه الفراخ والف هنا .
المقادير :
فرخة 8قطع
2كوب وربع ماء مغلي
كوب ارز بسمتي
2طماطم مبشورة
2جزرة مبشولرة
فلفل حار
بصلة متقطعة صغير
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة صلصة
مكعب مرق
زيت
زبدة
رشة سكر
رشة بهارات السبعة
رشة كمون
رشة كزبرة جافة
6حبات حبهان
6حبات قرنفل صحيح
ملعقة صغيرةكركم
فلفل اسود حب
2ورق لورا
2حبة ليمون جاف
2عود قرفة خشب
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل كبسة اللحمه
الطريقة :
1-في حلة علي النار انزل الزبدة والزيت يسخنم كويس جدا وانزل قطع الفراخ تاخد لون من تحت واقلبها عشان تاخد لون من كل الجوانب .
2- بعد مالفراخ تاخد لون اطلعها علي طبق وانزل مكانها البصل واقلبه لغاية مياخد لون دهبي غامق انزل الثوم واقلبة معه البصل لغاية مريحتة تطلع .
3- انزل البهارات الصحيحة واقلبها معاهم وانزل قطع الفراخ معاهم واقلبهم معاهم وانزل الصلصة والبهارات المطحونة وملح وفلفل وكزبرة وكمون ومرقة الدجاج والكركم واقلبهم كلهم كويس جدا .
4- انزل الفلفل الاخضر سليم والطماطم والجزر وانزل المية واغطي الفراخ لمدة ربع ساعة وانزل الرز واقلب واطبط الملح واغطي واسبها تغلي خلاص غليت واتشربت شوية اقلبهم براحة خالص واغطيها واوطي النار واسبها تستوي .
5- بعد متستوي اطلع الفراخ منها اقدم الرز وعليه الفراخ والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق