مكرونة بشاميل
المقادير :
كيلو لحمة مفرومة
نصف كيلو بصل متقطع صغير
مكورونة اقلام مسلوقة 2/3سوا
ملح
فلفل اسود
رشة بهارات السبعة
رشة قرفة
زيت
كوب عصير طماطم تقيل
للبشاميل :
كيلو لبن ساقع
4قطع جبنة كيري
4ملعقة كبيرة دقيق
كوب كريمة او قشطة
ملح
فلفل اسود
سمنة او زيت او زبدة
للوجة :
2ملعقة كبيرة قشطة
الطريقة :
1- اقوم بوضع طاسة علي النار اضع زيت او سمنة او زبدة وانزل بالبصل باخد لون محمر انزل اللحمة واقلبهم مع بعض اللحمة تغير لونها كلة انزل الطماطم وممكن تستغني عنها انزل الملح والفلفل والتوابل كلها واقلب فيها لغاية متستوي .
2- في حلة علي النار اضع 4ملعقة كبيرة زيت او سمنة او زبدة تسيح انزل الدقيق وافضل اقلب فيه لغاية ملونة يبقا ابيض وانزل اللبن مع التقليب المستمر انزل الكيري يتقل انزل الكريمة وممكن قشطة وش اللبن تنفع بردو واقلب لغاية ميغلي ويتقل انزل ملح وفلفل اسود.
3- اجيب بيريكس ادهنة زيت وانزل كبشة من البشاميل وانزل كمية من البشاميل علي المكرونة المكرونة مسلوقة 2/3 سلقة مش سوا كامل وانزل نص كمية المكرونة انزل اللحمة وانزل باقي كمية المكرونة وانزل البشاميل علي الوجة انزل القشطة مذابة في القليل من اللبن و وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي قاعده الفرن يغلي اهدي النار واطلعها علي الرف الوسطاني لغاية متستوي والوش ياخد لون .
البانية المقرمش
المقادير :
نصف كيلو صدورفراخ
التتبيلة:
علبة زبادي
ملعقة كبيرة كاتشب
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة بصل بودر
نصف ملعقة صغيرة ثوم بودر
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
للتغطية :
نصف كوب دقيق
نصف كوب بقسماط ناعم
نصف كوب رقائق ذرة مجروش
2ملعقة كبيرة نشا
رشة ملح
رشة فلفل اسود
زيت للقلي
الطريقة :
1- في بولة انزل الزبادي والكاتشب والملح والفلفل والبصل والثوم والحبهان والزعتر والسكر واقلب كل المكونات مع بعض انزل عليهم الفراخ واقلبهم واغطيهم لتاني يوم او 4ساعات علي الاقل .
2- في طبق انزل الدقيق والبقسماط والنشا ورقائق الذرة والملح والفلفل واقلبهم كويس جدا واجيب الفراخ وانزل الصدور واضغط عليه كويس واغطية كويس جدا وادخلة الفليزر نصف ساعة .
3- اجهز زيت ساخن جدا وانزل فيه البانية لغاية مياخد لون وبلاش تقليب طول مهوا طري عشان الطبقة متفكش ويكون شكلة مش لطيف يستوي اطلعة علي طبق عليه مناديل مطبخ واقدمة .
سلطة الجرجير والباذنجان
المقادير :
باذنجان رومي مكعبات
2حزمة جرجير
كوب طماطم مكعبات
بصلة جوليان
خبز لبناني مكعبات محمص
للتتبيلة :
2ملعقة كبيرة عصير ليمون
2فص ثوم مفروم
3ملعقة كبيرة زيت زيتون
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة سماق
ملعقة صغيرة دبس رمان
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
في طبق سرفيس ارص الجرجير وعلية البصل الجوليان والطماطم والباذنجان واقلبهم واوزع علي اطراف السرفيس الخبز .
2- نعمل الدريسينج في بولة اضع الزيت والليمون والسماق والدبس والكمون والثوم واقلبهم كويس جدا واوزعهم علي السلطة قبل الاكل حتي تصبح فريش .
المقادير :
كيلو لحمة مفرومة
نصف كيلو بصل متقطع صغير
مكورونة اقلام مسلوقة 2/3سوا
ملح
فلفل اسود
رشة بهارات السبعة
رشة قرفة
زيت
كوب عصير طماطم تقيل
للبشاميل :
كيلو لبن ساقع
4قطع جبنة كيري
4ملعقة كبيرة دقيق
كوب كريمة او قشطة
ملح
فلفل اسود
سمنة او زيت او زبدة
للوجة :
2ملعقة كبيرة قشطة
الطريقة :
1- اقوم بوضع طاسة علي النار اضع زيت او سمنة او زبدة وانزل بالبصل باخد لون محمر انزل اللحمة واقلبهم مع بعض اللحمة تغير لونها كلة انزل الطماطم وممكن تستغني عنها انزل الملح والفلفل والتوابل كلها واقلب فيها لغاية متستوي .
2- في حلة علي النار اضع 4ملعقة كبيرة زيت او سمنة او زبدة تسيح انزل الدقيق وافضل اقلب فيه لغاية ملونة يبقا ابيض وانزل اللبن مع التقليب المستمر انزل الكيري يتقل انزل الكريمة وممكن قشطة وش اللبن تنفع بردو واقلب لغاية ميغلي ويتقل انزل ملح وفلفل اسود.
3- اجيب بيريكس ادهنة زيت وانزل كبشة من البشاميل وانزل كمية من البشاميل علي المكرونة المكرونة مسلوقة 2/3 سلقة مش سوا كامل وانزل نص كمية المكرونة انزل اللحمة وانزل باقي كمية المكرونة وانزل البشاميل علي الوجة انزل القشطة مذابة في القليل من اللبن و وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي قاعده الفرن يغلي اهدي النار واطلعها علي الرف الوسطاني لغاية متستوي والوش ياخد لون .
البانية المقرمش
المقادير :
نصف كيلو صدورفراخ
التتبيلة:
علبة زبادي
ملعقة كبيرة كاتشب
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة بصل بودر
نصف ملعقة صغيرة ثوم بودر
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
للتغطية :
نصف كوب دقيق
نصف كوب بقسماط ناعم
نصف كوب رقائق ذرة مجروش
2ملعقة كبيرة نشا
رشة ملح
رشة فلفل اسود
زيت للقلي
الطريقة :
1- في بولة انزل الزبادي والكاتشب والملح والفلفل والبصل والثوم والحبهان والزعتر والسكر واقلب كل المكونات مع بعض انزل عليهم الفراخ واقلبهم واغطيهم لتاني يوم او 4ساعات علي الاقل .
2- في طبق انزل الدقيق والبقسماط والنشا ورقائق الذرة والملح والفلفل واقلبهم كويس جدا واجيب الفراخ وانزل الصدور واضغط عليه كويس واغطية كويس جدا وادخلة الفليزر نصف ساعة .
3- اجهز زيت ساخن جدا وانزل فيه البانية لغاية مياخد لون وبلاش تقليب طول مهوا طري عشان الطبقة متفكش ويكون شكلة مش لطيف يستوي اطلعة علي طبق عليه مناديل مطبخ واقدمة .
سلطة الجرجير والباذنجان
المقادير :
باذنجان رومي مكعبات
2حزمة جرجير
كوب طماطم مكعبات
بصلة جوليان
خبز لبناني مكعبات محمص
للتتبيلة :
2ملعقة كبيرة عصير ليمون
2فص ثوم مفروم
3ملعقة كبيرة زيت زيتون
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة سماق
ملعقة صغيرة دبس رمان
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
في طبق سرفيس ارص الجرجير وعلية البصل الجوليان والطماطم والباذنجان واقلبهم واوزع علي اطراف السرفيس الخبز .
2- نعمل الدريسينج في بولة اضع الزيت والليمون والسماق والدبس والكمون والثوم واقلبهم كويس جدا واوزعهم علي السلطة قبل الاكل حتي تصبح فريش .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق