--> طريقة عمل فتة الشاورما - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الشاورما / المطبخ / فاطمه ابو حاتى / فتة / فتة الشاورما

طريقة عمل فتة الشاورما


فتة الشاورما الجباااااارة 😋👍الطريقة سهلة والطعم حكااااااية 😉❤من مطبخي فاطمه_ابوحاتي

فتة الشاورما فتكات
المقادير :
الشاورما :
صدور فراخ شرائح
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة زنجبيل بودر
رشة حبهان
ملح
فلفل اسود
ربع كوب خل
ربع كوب زيت
عيش شامي مكعبات
الارز اصفر :
2كوب ارز بسمتي
2كوب شوربةمغلية
زبدة
زيت
ملعقة كبيرة كركم
عود قرفة خشب
ورق لورا
2فص حبهان
2حبة قرنفل صحيح
ملح
الصوص :
2علبة زبادي
3ملعقة كبيرة مايونيز
ملعقة كبيرة طحينة
3فص ثوم مفروم
ملح
ربع كوب خل

الطريقة :
1- في بولة انزل البصل والثوم والزنجبيل والملح والفلفل والبابريكا والزعتروالحبهان والزيت والخل واقلبهم كويس جدا وانزلهم علي الفراخ واقلبهم واغطيهم واسبهم لتاني يوم في الثلاجة او 4ساعات .
2- العيش ارصة في صنية فرن وادخلة الفرن علي نار هادئة علي الرف الاوسط لغاية مياخد لون حلو .
3- حلة علي النار انزل فيها زيت وزبدة يسخن انزل الرز واقلبهة كويس جدا وانزل الملح والكركم واقلبهم كويس علي النار انزل الشوربة علي الرز واغطي واسيب الرز يغلي ويتشرب واهدي النار خالص علية واسيبة يكمل سوا .
4- طاسة علي النار وانزل فيها زيت واسبها تسخن كويس انزل الفراخ ومقلبهاش الا لما تاخد لون  كل ملونها يتغير قلبيها لغاية ميبقا كلها لون واحد وسعي ونزلي البصل واعطيلو تقليبة مع الفراخ ونزلي الفلفل والطماطم وقلبيهم ونزلي البقدونس تقليبة واطفي النار .
5- الصوص هنزل في بولة الزبادي والطحينة والمايونيز والثوم والملح والخل واقلبهم كويس جدا لغاية ميبقا الصوص ممتزج وناعم جدا لو ىلقتية تقل حطي ربع كوب ماء دافيء .
6- الرز استوي والفراخ كمان والصوص جاهز اقدمهم في سرفيس والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top