--> طريقة عمل البكاكين او الكماج - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البكاكين / الكماج / فاطمه ابو حاتي / مخبوزات

طريقة عمل البكاكين او الكماج

البكاكين (الكماج)

المقادير :
كيلو دقيق 
نصف كيلو لبن رايب او زبادي
نصف كوب سمنة او زيت سخنة 
3ملعقة كبيرة لبن بودرة 
3ملعقة كبيرة قشطة 
ملعقة كبيرة سكر 
ملعقة كبيرة خل 
ملعقة كبيرة خميرة 
رشة ملح
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والبن البودرة والبيكينج بودر والملح واقلب كل المكونات مع بعض .
2- اختبر الخميرة مع السكر في ربع كوب ماء دافيء واسبها تختمر علي جمب .
3- انزل القشطة والخل والزيت او السمنة او الاتنين علي بعض والخميرة واللبن الرايب او الزبادي 
4- اعجن كل المكونات مع بعض وانزلها علي رشة دقيق وافضل اعجن فيها لمدة 10 دقايق احطها في البولة واغطيها واسبها تختمر .
5- اكور العجين كورة قد البرتقانة البلدي واخلص كل الكمية واغطيهم عشان وشها مينشفش .
6- اخد من اول واحدة وافردها علي رشة دقيق لغاية ميكون السمك نص سنتي وابدء ارص كل واحده علي منديل واسبها تختمر .
7- اختمرو اكون مسخنة الفرن والصواني ادخلها تسخن واخرجها وانزل فيها البكاكين المنديل هيسعدني اشلها وانزلها علي الصواني بكل سهولة وعلي دلرجة حرارة 200 علي الرف السفلي للفرن واسبها 10 دقايق وتكون خدت لون وبقت زي الفل .
8- هعمل كل الكمية بنفس الطريقة وكل مصنية تطلع ادهن الوجة بالماء واحطها في طبق واغطيها عشان تفضل طرية وبالف هنا .

اقرأ أيضا:

هناك 6 تعليقات:

  1. طريقه اكثر من رئعه

    ردحذف
    الردود
    1. تسلمى جربيها هتعجبك جدا واحسن من اللى برا

      حذف
  2. تسلم الايادي

    ردحذف
  3. تسلم ايدك يا قمر

    ردحذف

اللحوم

اللحوم
to Top