التوست الاسمر الصحى
المقادير :
كيلو دقيق اسمر
كوب حبوب كاملة (شوفان -كينوا -جنين قمح-بذر كتان )
كوب زبادي
نصف كوب زيت
3ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة ونصف خميرة فورية
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ذرة ملح
ربع كوب ماء دافيء لاختبار العجينة
كوب ماء دافيء للعجن
كوب ماء مغلي لنقع الحبوب
للدهن :
ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة سكر
رشة نسكافية
ماء للعجن
شاهد ايضا : طريقة عمل التوست من الشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- اضع الماء المغلي علي الحبوب الكاملة واتركها نصف ساعة وفي ربع كوب الماء انزل السكر والخميرة واتركهم علي جمب يختمرو.
2- في بولة انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر واقلبهم مع بعض انزل الزبادي والخل واقلبهم وبعدها الخميرة والحبوب واقلب واخيرا الزيت واقلبهم كويبس جدا .
3- ابدء اعجن بالمية لغاية متبقا معاية عجينة هيا هتكون بتلزق طبعا نرش علي الرخامة رشة دقيق وعليها دقيق وقدر المستطاع افضل اعجن فيها لمده 10 دقايق وكل متلزق معايا ارش دقيق ومتقلقيش الدقيق مش هينشفها لانها هتفضل سايبة وملزقة .
4- ارش البولة دقيق وانزلها وارش الوش دقيق واشغل الفرن ادفية واطفي واغطيها وادخلها الفرن تختمر واخرجها اخد جزء من العجينة افردة ولو احتاج افرد بدقيق عادي جدا افردها بسمك نص سنتي والفها رول واجيب قالب انجليش كيك مدهون زيت وانزل الرول ويكون التلت والفاضي 1/3 واغطية واتركة علي جنب يختمر .
5- اعمل من بقية العجينة فينو وكيزر وارصهم في صنية مدهونة زيت واتركهم يختمرو هجيب اللبن والسكر والنسكافية وواعجنهم وبالراحة خالص وادهن الوجة للمخبوزات .
6- ادخلهم الفرن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني عشان ياخدو لون حلو من تحت وافح الشواية عشان ياخد من الوش لون حلو .
7- التوست اهدي الفرن علي 180 درجة وادخلة فرن سخن علي الرف الوسطاني لغاية مياخد لون حلو من فوق ومن تحت واخرجة اقلبة واغجطية بفوطة مندية ممكن تعملي من نفس العجينة اقراص صغيرةعادي جدا .
المقادير :
كيلو دقيق اسمر
كوب حبوب كاملة (شوفان -كينوا -جنين قمح-بذر كتان )
كوب زبادي
نصف كوب زيت
3ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة ونصف خميرة فورية
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ذرة ملح
ربع كوب ماء دافيء لاختبار العجينة
كوب ماء دافيء للعجن
كوب ماء مغلي لنقع الحبوب
للدهن :
ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة سكر
رشة نسكافية
ماء للعجن
شاهد ايضا : طريقة عمل التوست من الشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- اضع الماء المغلي علي الحبوب الكاملة واتركها نصف ساعة وفي ربع كوب الماء انزل السكر والخميرة واتركهم علي جمب يختمرو.
2- في بولة انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر واقلبهم مع بعض انزل الزبادي والخل واقلبهم وبعدها الخميرة والحبوب واقلب واخيرا الزيت واقلبهم كويبس جدا .
3- ابدء اعجن بالمية لغاية متبقا معاية عجينة هيا هتكون بتلزق طبعا نرش علي الرخامة رشة دقيق وعليها دقيق وقدر المستطاع افضل اعجن فيها لمده 10 دقايق وكل متلزق معايا ارش دقيق ومتقلقيش الدقيق مش هينشفها لانها هتفضل سايبة وملزقة .
4- ارش البولة دقيق وانزلها وارش الوش دقيق واشغل الفرن ادفية واطفي واغطيها وادخلها الفرن تختمر واخرجها اخد جزء من العجينة افردة ولو احتاج افرد بدقيق عادي جدا افردها بسمك نص سنتي والفها رول واجيب قالب انجليش كيك مدهون زيت وانزل الرول ويكون التلت والفاضي 1/3 واغطية واتركة علي جنب يختمر .
5- اعمل من بقية العجينة فينو وكيزر وارصهم في صنية مدهونة زيت واتركهم يختمرو هجيب اللبن والسكر والنسكافية وواعجنهم وبالراحة خالص وادهن الوجة للمخبوزات .
6- ادخلهم الفرن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني عشان ياخدو لون حلو من تحت وافح الشواية عشان ياخد من الوش لون حلو .
7- التوست اهدي الفرن علي 180 درجة وادخلة فرن سخن علي الرف الوسطاني لغاية مياخد لون حلو من فوق ومن تحت واخرجة اقلبة واغجطية بفوطة مندية ممكن تعملي من نفس العجينة اقراص صغيرةعادي جدا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق