العيش الفينو
المقادير :
كيلو دقيق منخول
علبة زبادي صغيرة
كوب لبن فيء
3ملعقة كبيرة زيت
3ملعقة كيبرة سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة فورية
رشة ملح
نص معقة صغرة محسن خبز
نصف ملعقة صغيرة يكينج بودر
ربع كوب ماء دافيء للاختبار
لدهن الوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة نسكافية او قهوة سريعة الذوبان
ماء للعجن
للوجة :
سمسم
الطريقة :
1- اضع الخميرة في ربع كوب الماء الدافيء والسكر وامزجهم جيدا واتركهم يختمرون .
2- في بولة انزل الدقيق والبيكينج بودر والمحسن والملح واقلبهم وانزل الخميرة والزيت والزبادي واللبن واقلبهم كويس جدا .
3- ابدء اعجن بالماء الدافيء حتي تتكون عجينة طرية لو بتعجني بالعجان اعجني 10 دقايق بعد العجينة متلم ولو بايدك 7دقايق .
4- اترك العجينة تخمر واغطيها واتركها في مكان دافيء بعد التخمر اقوم بتقسيم بتقسيم العجينة الي 3اجزاء .
5- الجزء الاول اقوم بتقسيمة كرات متساوية واضعها في صنية مدهونة زيت واقوم بالضغط عليها ضغطة بسيطة واتركها تختمر نصف ساعة .
6- اخد الجزء الاخر واقوم بفرده حتي يصبح بسمك سنتي واقوم بعملة رول وادهن انجليش كيك وانزل العجينة واضغط عليها لازم تكون ربع القالب واغطيها واتركها تختمر حتي يمتلا القالب .
7- الجزء الثالث اقوم بتقسيمة كرات واقوم بفرد كل كرة وعملها رول واغلقها من الاطراف واضعها في صنية مدهونة زيت واتركها تختمر .
8- بعد تخمر المخبوزات اقوم باحضار بولة اضع اللبن البودر ورالنسكافية والسكر واعجنهم بماء واقوم بدهن الوجة للفينو والكيزر واضع علي الوجة سمسم او حبة البركة واقوم بادخالهم فرن ساخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني حتي يصبح كامل النضج واول ميطلعو من الفرن التوست يتغطي بفوطة نضيفة مبلولة بسيط واغطي الباقي حتي تظل المخبوزات طرية .
المقادير :
كيلو دقيق منخول
علبة زبادي صغيرة
كوب لبن فيء
3ملعقة كبيرة زيت
3ملعقة كيبرة سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة فورية
رشة ملح
نص معقة صغرة محسن خبز
نصف ملعقة صغيرة يكينج بودر
ربع كوب ماء دافيء للاختبار
لدهن الوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة نسكافية او قهوة سريعة الذوبان
ماء للعجن
للوجة :
سمسم
الطريقة :
1- اضع الخميرة في ربع كوب الماء الدافيء والسكر وامزجهم جيدا واتركهم يختمرون .
2- في بولة انزل الدقيق والبيكينج بودر والمحسن والملح واقلبهم وانزل الخميرة والزيت والزبادي واللبن واقلبهم كويس جدا .
3- ابدء اعجن بالماء الدافيء حتي تتكون عجينة طرية لو بتعجني بالعجان اعجني 10 دقايق بعد العجينة متلم ولو بايدك 7دقايق .
4- اترك العجينة تخمر واغطيها واتركها في مكان دافيء بعد التخمر اقوم بتقسيم بتقسيم العجينة الي 3اجزاء .
5- الجزء الاول اقوم بتقسيمة كرات متساوية واضعها في صنية مدهونة زيت واقوم بالضغط عليها ضغطة بسيطة واتركها تختمر نصف ساعة .
6- اخد الجزء الاخر واقوم بفرده حتي يصبح بسمك سنتي واقوم بعملة رول وادهن انجليش كيك وانزل العجينة واضغط عليها لازم تكون ربع القالب واغطيها واتركها تختمر حتي يمتلا القالب .
7- الجزء الثالث اقوم بتقسيمة كرات واقوم بفرد كل كرة وعملها رول واغلقها من الاطراف واضعها في صنية مدهونة زيت واتركها تختمر .
8- بعد تخمر المخبوزات اقوم باحضار بولة اضع اللبن البودر ورالنسكافية والسكر واعجنهم بماء واقوم بدهن الوجة للفينو والكيزر واضع علي الوجة سمسم او حبة البركة واقوم بادخالهم فرن ساخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني حتي يصبح كامل النضج واول ميطلعو من الفرن التوست يتغطي بفوطة نضيفة مبلولة بسيط واغطي الباقي حتي تظل المخبوزات طرية .
تسلم إيدك
ردحذفشكرا لحضرتك
حذفتسلم إيدك
ردحذفشكرا لحضرتك
حذفشكرا جزيلا لحضرتك
ردحذفتسلميلي ياحبيبتى ربنا يكرمك
حذف