--> طريقة عمل البسبوسة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home بسبوسة / حلويات / طريقة عمل البسبوسة البسبوسة / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل البسبوسة



سر بسبوسة المحلات في 5دقايق وبطريقة ولا اسهل من كده 👍من مطبخ # فاطمه ابو حاتي

البسبوسة 
المقادير :
نصف كيلو دقيق سميد او السمولينا 
كوب لبن دافيء 
كوب سمنة ع زيت دافيين 
نصف كوب سكر 
4ملعقة كبيرة جوز هند 
2ملعقة كبيرة لبن بودرة 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
2ملعقة كبيرة عسل ابيض 
الشربات :
2كوب سكر 
2كوب ماء ساخن
ملعقة كبيرة سمنة بلدي 

شاهد ايضا : اسهل طريقة لعمل البسبوسه من الشيف فاطمه ابو حاتى
شاهد ايضا : طريقة عمل البسبوسة الساده من الشيف مروة الشافعى 

الطريقة:
1- في بولة انزل السميد واللبن البودر وجوز الهند والبيكينج بودر والسكر واقلبهم كلهم مع بعض .
2- انزل العسل والسمنة علي زيت وابس السميد بالسمنة كويس جدا يعني السميد يتشرب السمنة وتغطية .
3- انزل اللبن واقلب تقليبة بسيطة تنمج المكونات وادهن صنية طحينة او سمنة وانزل الخليط ولو في مكسرات اوزعها علي الوش .
4- ادخلها فرن سخن علي 180 درجة علي الرف الوسطاني بتاخد نص ساعة وتكون اتحمرت وبقت زي الفل تحمر من تحت ابدء اعمل الشربات .
5- في حلة علي النار انزل كوب سكر عليهم معلقتين كبار مية وافضل اهزالحلة لغاية ميسكر كلة يتكرمل ويكون اللون دهبي انزل بقية المية والسكر وتغلي غلوتين انزلها السمنة واقلب واطفي .
6- تتحمر البسبوسة من فوق ويكون لونها دهبي فاتح اخرجها وانزل الشربات سخن وادخلها الفرن مطفي لغاية متهدي تماما وقدميها والطعم حكاية .

اقرأ أيضا:

هناك 8 تعليقات:

  1. احسن زى طريقة بجدوتسلمى

    ردحذف
  2. جميلة تسلم ايدك

    ردحذف
    الردود
    1. دا انتى اللى جميلة ياحبيبتى شكرا لزوقك

      حذف
  3. تسلم ايديك شيف فاطمة

    ردحذف
    الردود
    1. حبيبتى ربنا يخليكى يارب

      حذف
  4. تسلم ايدك يا شيف ممكن اعرف معيار الكوب قد ايه

    ردحذف
  5. تسلم ايدك يا شيف

    ردحذف

اللحوم

اللحوم
to Top