--> طريقة عمل مكرونة وايت صوص - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / فاطمه ابو حاتي / مكرونة / مكرونة وايت صوص / وايت صوص

طريقة عمل مكرونة وايت صوص

مكرونة وايت صوص 

المقادير :
نصف كيلو مكرونة بينا مسلوقة 
ربع كيلو صدور فراخ شرائح
ربع كيلو مشروم فريش شرائح 
بصلة مقطعة 
ملعقة صغيرة ثوم مفروم 
بقدونس مفروم
كوب جبنة شيدر مبشورة 
زبدة 
زيت 
2ملعقة كبيرة دقيق 
2كوب لبن 
كوب كريمة طهي 
رشة سكر 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- في طاسة علي النار انزل زيت وزبدة ويسحم ويسخم كويس انزل شرائح الفراخ تاخد لون ابيض انزل البصل وادقلبهم مع بعض البصل يدبل من غير ميغير لونة انزل الثوم واعطيلة تشويحة لغاية مريحتو تبان .
2- انزل المشروم مع التقليب كويس جدا انزل ملح وفلفل ورشة السكر علي عين تانية احط حلة وانزل ملعقة من الزيت وملعقة من الزبدة يسخنهم انزل الدقيق واقلبة من غير ميغير لونة يبقا ابيض انزل بنص كمية اللبن مع التقليب لازم افك الدقيق كويس وانزل باقي الكمية مع التقليب المستمر .
3- يتقل الخليط انزل الكريمة وملح وفلفل واطفي انزل الخليط علي خليط الفراخ والمشروم بعد مالشروم دبل وتقلبتين عشان الكريمة مينفعش تعد علي النار كتير لانها هتفصل اطفي وانزل المكرونة واقلبهم كويس مع بعض واقدمهم في السرفيس واضع علي الوجة الشيدر وازين بالبقدونس .
4- ممكن استخدم بديل لكريمة الطهي وهيا كريمة وش اللبن احلا وافيد من الجاهزة بس لازم تحوشيها في علبة محكمة في الفليزر وتعمليها ازاي انك هتغلي اللبن وتقلبية وتغطي علية تسبية يهدا وتدخلية التلاجة لتاني يوم هتظهرلك طبقة الكريمة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top