--> طريقة عمل البفتيك - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البفتيك / المطبخ / بفتيك بالبطاطس / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل البفتيك

البفتيك

المقادير :
نصف كيلولحمة شرائح
نصف كيلو بطاطس محمرة 
4بصل مفروم 
ملعقة كبيرة ثوم مفروم 
ملعقة صغيرة سكر 
رشة البهارات السبعة 
ملح 
فلفل اسود
3كوب ماء مغلي 

الطريقة :
1- اجيب قطع اللحمة واضعها في كيس سندوتشات واغطي بكيس تاني وادقها لغاية متبقا طبقة رقيقة والافضل ان قطعة اللحمة تكون من وش الفخدة عشان تكون حلوة في الاستخدام .
2- في بولة انزل البصلة والملح والفلفل والبهارات والسكر واقلبها كويس وانزلها علي اللحمة وابدء اتبل بها كل القطع واسبها ساعتين اقل حاجة .
3- في صنية انزل سمنة او زبدة وزيت  تسخن كويس انزل الثوم واقلبه لغاية مياخد لون دهبي انزل البفتيك قطعة قطعة احمرها منزلهمش كلهم لا احمر واحده واحده وكل ممتتحمر اطلعها فوق التانية ومكانها انزل واحده لغاية محمر كل الكمية .
4- ارصهم حلو في الصنية كده ضمنتي ان كل القطع مفرودة واخدة لون حلو انزل عليهم المية السخنة ومينفعش تكون باردة واغطي واهدي النار لغاية متستوي انزل عليها البطاطس اللي محمرينها نص تحميرة واخده لون دهبي دققتين واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top