--> صنية سمك في الفرن - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الاسماك / سمك / صنية / فاطمه ابو حاتي / في الفرن

صنية سمك في الفرن

صنية سمك في الفرن 

المقادير :
4سمك بلطي 
ملعقة كبيرة ثوم مفروم 
2فلفل حار مفروم
2طماطم مكعبات 
بصلة مكعبات 
جزرة مبشورة 
نصف كوب كزبره خضرا
نصف كوب بقدونس مفروم 
بصل شرائح
طماطم شرائح
نصف كوب عصير ليمون 
ملعقة صغيرة كمون 
ملعقة صغيرة بابريكا 
ملعقة صغيرة كزبرة جافة 
ملح

الطريقة :
1- في بولة انزل البصل والطماطم والجزر والكزبرة والبقدونس والفلفل وعصير الليمون والملح والكمون والبابريكا والكزبرة واقلب كل المكونات مع بعض .
2- اجيب السمك والافضل ان الحجم يكون كبير واعملة فتحات ويكون متنضف من جوة كويس وابتدي احشية من جوة وفي الفتحات اللي عملنها .
3- هجيب قطعه من الفويل وارص فيها شرائح طماطم وبصل تحت السمكة وهحط السمكة فوقهم واقفل الفويل من عند الراس والديل بس واحطها في الصاج او الصنية وهعمل كل الكمية بنفس الطريقة .
4- انزل علي وش السمك زيت وادخلهم فرن سخن جدا علي اعلي درجة علي الرف السفلي 10 دقايق واطلعها علي الرف الوسطاني 10 دقايق وافتح الشواية عليهم دقايق عشان ياخد لون حلو واقدمة .

اقرأ أيضا:

هناك تعليق واحد:

  1. طريقه عمل التورته بالدقيق بتاعها انا اشتريت نص شوكولاته ونص فانليا

    ردحذف

اللحوم

اللحوم
to Top