المبكبكة
المقادير :
مكرونة مرمرية
نصف كيلو موزة بتلو مكعبات
2فلفل حار
بصلة مفرومة
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كوب كزبرة
2كوب عصير طماطم
ملعقة كبيرة صلصة
ماء ساخن
مكعب مرق
رشة سكر
كمون
ورق لورا
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت ويسخن كويس جدا انزل اللحمة وورق اللورا واعطيها تشويحة تاخد لون زي المستوية مع رشة فلفل اسود وافضل اقلب فيها انزل البصلة واشوحها مع اللحمة واغطي واسبها شوية تنزل اللحمة ميتها وتشربها واهدي النار .
2- خلاص اللحمة نزلت ميتها وشربتها انزل المكعب المرق والفلفل الحامي وانزل الطماطم واسبها تتسبك انزل الصلصة والمكونة واعطيها مية زي عقد الرز واسبها علي النار لغاية ماللحمة تستوي والمكرونة تتسبك وتشرب ميتها وتستوي وانزلها ملح وفلفل وكمون ورشة سكر واخيرا الكزبرة الخضرة تقليبة واطفي واقدمها .
القرع العسلي
المقادير :
كيلو ونصف قرع عسلي بعد التنظيف
نصف كوب سكر
للبشاميل :
4ملعقة كبيرة دقيق
4ملعقة كبيرة زبدة
لتر من اللبن
كوب كريمة طهي
ملعقة صغيرة فانيليا
نصف كوب سكر
4ملعقة كبيرة بقسماط مطحون
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل السكر علي القرع واسيبة علي نار هادية جدا لغاية ميدبل خالص ويستوي .
2- في حلة انزل الزبدة وشوية صغيرة من الزيت وتسيح انزل الدقيق واقلبة لغاية ميبقا لونة ابيض انزل شوية من اللبن افك الدقيق .
3- وانزل باقي اللبن والسكر والفانيليا واقلبهم كويس السكر يدوب والقوام يتماسك نزل 3/4 كمية الكريمة تقليبة واطفي.
4- اجيب بيريكس او صنية وادهنها زبدة وارض كل القالب بالبقسماط اغطية خالص انزل القرع وافردة وانزل علية البشاميل وانزل علي الوش الكريمة وازين باي مكسرات وادخلها تحت الشواية تاخد لون .
صوص التوفي
المقادير :
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
كوب كريمة الطهي
ملعقة كبيرة زبدة
رشة ملح
الطريقة :
1- علي النار انزل السكر والمية وتكون الحلة او الطاسة فاتحة عشان تعرفي تحددي اللون .
2-كل ميكرمل من مكان زي الطاسة ومتستعملش المعلقة وقت الكرملة ياخد اللون البني .
3- شلية من علي النار ونزلي الكريمة وقلبيها بسرعة ورشة ملح ورجعيها تاني وفكية علي النار علي نار هادية ونزلي الزبدة تسيح والتوفي يفك ويبقا جاهز .
السلطة الخضراء بالسماق
المقادير :
كابوتشي شرائح
بصل شرائح
طماطم مكعبات
خيار مكعبات
اوراق كزبرة
للتتبيلة :
زيت زيتون
2ملعقة كبيرة عصير ليمون
نصف ملعقة صغيرة سماق
كمون
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اخلط الكابوتشي وممكن خس والبصل والطماطم والخيار والكزبرة .
2- وفي بولة اخلط الزيت مع الليمون والسماق وملح وفلفل وكمون واقلبهم .
3- انزل كل الخلطة واوزعها علي السلطة واقلبهم مع بعض واقدمها .
المقادير :
مكرونة مرمرية
نصف كيلو موزة بتلو مكعبات
2فلفل حار
بصلة مفرومة
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كوب كزبرة
2كوب عصير طماطم
ملعقة كبيرة صلصة
ماء ساخن
مكعب مرق
رشة سكر
كمون
ورق لورا
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت ويسخن كويس جدا انزل اللحمة وورق اللورا واعطيها تشويحة تاخد لون زي المستوية مع رشة فلفل اسود وافضل اقلب فيها انزل البصلة واشوحها مع اللحمة واغطي واسبها شوية تنزل اللحمة ميتها وتشربها واهدي النار .
2- خلاص اللحمة نزلت ميتها وشربتها انزل المكعب المرق والفلفل الحامي وانزل الطماطم واسبها تتسبك انزل الصلصة والمكونة واعطيها مية زي عقد الرز واسبها علي النار لغاية ماللحمة تستوي والمكرونة تتسبك وتشرب ميتها وتستوي وانزلها ملح وفلفل وكمون ورشة سكر واخيرا الكزبرة الخضرة تقليبة واطفي واقدمها .
القرع العسلي
المقادير :
كيلو ونصف قرع عسلي بعد التنظيف
نصف كوب سكر
للبشاميل :
4ملعقة كبيرة دقيق
4ملعقة كبيرة زبدة
لتر من اللبن
كوب كريمة طهي
ملعقة صغيرة فانيليا
نصف كوب سكر
4ملعقة كبيرة بقسماط مطحون
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل السكر علي القرع واسيبة علي نار هادية جدا لغاية ميدبل خالص ويستوي .
2- في حلة انزل الزبدة وشوية صغيرة من الزيت وتسيح انزل الدقيق واقلبة لغاية ميبقا لونة ابيض انزل شوية من اللبن افك الدقيق .
3- وانزل باقي اللبن والسكر والفانيليا واقلبهم كويس السكر يدوب والقوام يتماسك نزل 3/4 كمية الكريمة تقليبة واطفي.
4- اجيب بيريكس او صنية وادهنها زبدة وارض كل القالب بالبقسماط اغطية خالص انزل القرع وافردة وانزل علية البشاميل وانزل علي الوش الكريمة وازين باي مكسرات وادخلها تحت الشواية تاخد لون .
صوص التوفي
المقادير :
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
كوب كريمة الطهي
ملعقة كبيرة زبدة
رشة ملح
الطريقة :
1- علي النار انزل السكر والمية وتكون الحلة او الطاسة فاتحة عشان تعرفي تحددي اللون .
2-كل ميكرمل من مكان زي الطاسة ومتستعملش المعلقة وقت الكرملة ياخد اللون البني .
3- شلية من علي النار ونزلي الكريمة وقلبيها بسرعة ورشة ملح ورجعيها تاني وفكية علي النار علي نار هادية ونزلي الزبدة تسيح والتوفي يفك ويبقا جاهز .
السلطة الخضراء بالسماق
المقادير :
كابوتشي شرائح
بصل شرائح
طماطم مكعبات
خيار مكعبات
اوراق كزبرة
للتتبيلة :
زيت زيتون
2ملعقة كبيرة عصير ليمون
نصف ملعقة صغيرة سماق
كمون
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اخلط الكابوتشي وممكن خس والبصل والطماطم والخيار والكزبرة .
2- وفي بولة اخلط الزيت مع الليمون والسماق وملح وفلفل وكمون واقلبهم .
3- انزل كل الخلطة واوزعها علي السلطة واقلبهم مع بعض واقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق