--> البقلاوة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البقلاوة / حلويات / فاطمه ابو حاتي

البقلاوة

البقلاوة

المقادير :
لفة جلاش
ربع كيلو كنافة محمرة
كوب مكسرات مفرومة
كوب زبدة علي زيت
كوب سيرب ثقيل

الطريقة :
1- في صنية اكسر كنافة مفرزة تكون ناعمة وانزلها في صنية وانزل عليها كوب سمنة علي زيت واقلبهم كويس جدا وادخلها فرن سخن ومن وقت لتانمي اقلبها لغاية متتحمص وتاخد لون دهبي حلة اطلعها واسبها تبرد.
2- انزلها في طبق وانزل عليها المكسرات واجيب لفة الجلاش وافردها بالطول ادهن نص الورقة بالزبدة والزيت واتني الورقة .
3- وادهن سمنة تاني وانزل الجشوة علي الطرف اسويها كويس علي الطرف وابدء الفها رول وارصها في صنية مدهونة زيت او سمنة وباحاول وانا برص اسيب فراغات بين كل لفة والتانية عشان كل الجوانب تتحمر مع الوش .
4- اخلص كل الكمية بنفس الطريقة واقطعها صوابع بسكينة حامية وامسح علي الوش ببقيت الزبدة علي زيت وادخلها فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني لغاية متاخد اللون اللي عاوزينة واخرجها واسقيها بالسيرب كلة واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top