--> البقلاوة بالقشطة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البقلاوة / الحلويات / بالقشطة / فاطمه ابو حاتي

البقلاوة بالقشطة

البقلاوة بالقشطة 

المقادير :
لفة جلاش 
نصف كوب زبدة علي زيت 
للحشو :
نصف كيلو لبن 
نصف كوب كريمة 
3ملعقة كبيرة نشا 
السيرب :
2كوب سكر 
كوب ماء 
عصير نصف ليمونة 

شاهد ايضا : طريقة عمل البقلاوة

الطريقة :
1- علي اللبن انزل النشا واقلبهم كويس جدا واضعة علي النار مع التقليب المستمر وعندمل يتقل القوام انزل بالكريمة واقلبها كويس بس مسبهمش يغلو يدوب تمتزج مع المكونات .
2- اجيب الصنية واحطها علي الجلاش واقص علي مقاس الصنية والزيادة مش هرمية ادهن الصنية بالزبدة انزل ورقة وادهن دهنية بسيطة بالمادة الدهنية اللي عندي وورقة كمان وادهن وابدء اعمل ورقة نصها برة ونصها جوة في كل الجوانب مع طبعا الدهن .
3- ابدء احط القطع اللي قصناها وبين كل طبقة ادهن دهنة بسيطة وانزل بقيت ورق الجلاش لغاية ماخد نص كمية الجلاش ومننساش الدهن بين كل ورقىة والتانية وانزل الكريمة ومتكنش باردة تكون دافية .
4- اقفل الجوانب وادهن واكمل باقي الورق بنفس الطريقة وبردو مننساش الدهن كل ورقة تتحط لازم ندهن ونزل بقيت المادة الدهنية علي الوش وادهنها كويس وابدء اقطعها لمربعات بسكينة حامية .
5- ادخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني لغاية متتحمر واكون محضرة شربات بارد اللي مكوناتة سكر ومية يغلو 5دقايق وانزل بعصير النص ليمونة واسيبة لما يبرد خالص وبعد متتطلع من الفرن اسقيها علي قد متاخد واعيد عليها تقطيع وازينها بالكريز واقدمها والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top