--> الحمام الكداب - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحمام / الدواجن / الكداب / فاطمه ابو حاتي

الحمام الكداب

حمام كداب

المقادير :
5اوراك مخلية
2كوب ارز مصري
ربع كيلوكبد فراخ مقطعة
2بصل مكعبات
1طماطم مفروم
مكعب مرق
كوب شوربة سخنة
زبدة
زيت
مستكة
قرفة
السبع بهارات
ماح
فلفل اسود
للتتبيل :
بصلة ارباع
طماطم ارباع
2فص ثوم
رشة سكر
حبهان بودر

الطريقة :
1- في الكبة انزل البصل والطماطم والثوم ورشة سكر والحبهان واضربهم كويس واتبل بيهم اوراك الفراخ طبعا بعد مغسلناها كويس ونقعناها في مية وخل نصف ساعة واسبها تتبل ساعة .
2- اضع طاسة علي النار وانزل الزيت ويسخنم كويس جدا وانزل الكبدة واقلب براحة واتبلها ملح وفلفل وقرفة وبهارات واقلبها لغاية متستوي .
3- انزل في طاسة زيت وزبدة وتسخن كويس جدا انزل الرز واشوحة كويس جدا لغاية متاكد انة سخن كويس واخد كفايتة من المادة الدهنية انزل ملح وفلفل وقرفة وبهارات السبعة واقلبهم اول مريحتهم تطلع انزل البصل واعطيلو تشويحة مع الرز.
4- انزل الثوم والطماطم ومكعب المرق واقلبهم مع بعض واطفي النار وانزل الكبدة علي الرز واسبهم يبردم خالص وابتدي احشي الاوراك اجي علي جزء من الورك انزل الحشوة بس متكتريش لان الرز بينفش واقفل كويس جدا بالاستيكس الصغير الخلة يعني وارص في القالب .
5- اخلص كل الكمية بنفس الطريقة وارصهم جمب بعض في الطاجن وانزل عليهم الشوربة سخنة واغطية بفويل وادخلة فرن سخن علي 200ع الارضية واول ميغلي اطلعة علي الرف الوسطاني واهدي النار بياخد ساعة وبيكون زي الفل .
6- الرز اللي اتبقا اجيبة وانزل علية نصف كوب شوربة او اقل المهم انة ميكنش متغطي لا يدوب الشوربة تسوية واغطية لغاية ميستوي واول مالاوراك تستوي اقدمها مع الرز المتبقي المستوي .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top