كبسه اللحمه
المقادير :
نصف كيلو لحمة مكعبات
2كوب ارز بسمتي
2طماطم مكعبات
بصلة جوليان
2جزر مبشور
ماء ساخن
ملح
فلفل اسود
كمون
بهارات كبسة
ليمون مجفف
عود قرفة
2فص حبهان (الهيل )
ورق لورا
2فص مستكة
زبدة
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل الكبسة بالفراخ
الطريقة :
1- حلة علي النار انزل زيت وزبدةوالمستكة تسيح وانزل اللحمة واعطيها لون واول متاخد لون حلو اطلعه علي طبق انزل البصل واشوحة لغاية مياخد لون انزل وفلفل وكمون والليمون والللورا والحبهان والقرفة واول مريحتها تطلع انزل اللحمة وانزل الجزر والطماطم واقلبهم كويس وانزل مية سخنة واسيب اللحمة تستوي .
2- اول مااللحمة تدخل في السوا اظبط لها الملح واسبها تكمل سوا في حلة تانية انزل زيت وانزل الرز ويكون مغسول ومتصفي واشوحة كويس جدا لغاية ميسخن كويس انزل فلفل اسود والبهارات ورشة زعفران واقلبهم كويس مع بعض وانزل مرقة من مرقة اللحمة بعد متستوي واظبط الملح لان المرقة فيها ملح واسيبة يتشرب ويستوي واقدمة مع اللحمة وممكن انزل علي الوش لوز محمر او بصل محمر وممكن زبيب .
المقادير :
نصف كيلو لحمة مكعبات
2كوب ارز بسمتي
2طماطم مكعبات
بصلة جوليان
2جزر مبشور
ماء ساخن
ملح
فلفل اسود
كمون
بهارات كبسة
ليمون مجفف
عود قرفة
2فص حبهان (الهيل )
ورق لورا
2فص مستكة
زبدة
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل الكبسة بالفراخ
الطريقة :
1- حلة علي النار انزل زيت وزبدةوالمستكة تسيح وانزل اللحمة واعطيها لون واول متاخد لون حلو اطلعه علي طبق انزل البصل واشوحة لغاية مياخد لون انزل وفلفل وكمون والليمون والللورا والحبهان والقرفة واول مريحتها تطلع انزل اللحمة وانزل الجزر والطماطم واقلبهم كويس وانزل مية سخنة واسيب اللحمة تستوي .
2- اول مااللحمة تدخل في السوا اظبط لها الملح واسبها تكمل سوا في حلة تانية انزل زيت وانزل الرز ويكون مغسول ومتصفي واشوحة كويس جدا لغاية ميسخن كويس انزل فلفل اسود والبهارات ورشة زعفران واقلبهم كويس مع بعض وانزل مرقة من مرقة اللحمة بعد متستوي واظبط الملح لان المرقة فيها ملح واسيبة يتشرب ويستوي واقدمة مع اللحمة وممكن انزل علي الوش لوز محمر او بصل محمر وممكن زبيب .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق