--> كبسة اللحمة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اللحمة / اللحوم / فاطمه ابو حاتي / كبسة

كبسة اللحمة

كبسه اللحمه 

المقادير :
نصف كيلو لحمة مكعبات 
2كوب ارز بسمتي 
2طماطم مكعبات 
بصلة جوليان 
2جزر مبشور 
ماء ساخن 
ملح
فلفل اسود
كمون 
بهارات كبسة 
ليمون مجفف
عود قرفة 
2فص حبهان (الهيل )
ورق لورا 
2فص مستكة 
زبدة 
زيت 

شاهد ايضا : طريقة عمل الكبسة بالفراخ

الطريقة :
1- حلة علي النار انزل زيت وزبدةوالمستكة تسيح وانزل اللحمة واعطيها لون واول متاخد لون حلو اطلعه  علي طبق انزل البصل واشوحة لغاية مياخد لون انزل وفلفل وكمون والليمون والللورا والحبهان والقرفة واول مريحتها تطلع انزل اللحمة وانزل الجزر والطماطم واقلبهم كويس وانزل مية سخنة واسيب اللحمة تستوي .
2- اول مااللحمة تدخل في السوا اظبط لها الملح واسبها تكمل سوا في حلة تانية انزل زيت وانزل الرز ويكون مغسول ومتصفي واشوحة كويس جدا لغاية ميسخن كويس انزل فلفل اسود والبهارات ورشة زعفران واقلبهم كويس مع بعض وانزل مرقة من مرقة اللحمة بعد متستوي واظبط الملح لان المرقة فيها ملح واسيبة يتشرب ويستوي واقدمة مع اللحمة وممكن انزل علي الوش لوز محمر او بصل محمر وممكن زبيب .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top