--> خلية النحل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المعجنات / النحل / الهشة / خلية / فاطمه ابو حاتي

خلية النحل

خليه النحل (الهشة )

المقادير :
نصف كيلو دقيق 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
5ملعقة كبيرة لبن بودر 
نصف كوب زيت 
ملعقة كبيرة خميرة فورية 
ملعقة كبيرة سكر 
ملعقة صغيرة ممسوحة ملح 
ماء دافيء للعجن 
ربع كوب ماء دافيء 
للحشو :
ميكس جبن مونزاريلا وشيدر ورومي 
جبنة بوك بالزعتر 
للوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودر 
نصف ملعقة كبيرة سكر 
رشة قهوة سريعة الذوبان 
2ملعقة كبيرة ماء 
سمسم
حبة البركة 

الطريقة :
1- في بولة  ربع كوب ماء دافيء انزل الخميرة والسكر واقلبهم مع بعض عشان تفور وتعلي .
2- في بولة انزل الدقيق واللبن البودر والملح والبيكينج بودر واقلبهم مع بعض كويس جدا وانزل الويت واقلب وانزل الخميرة اللي فارت وارتفعت ولو انتي متاكده منها ومش اول مرة تستعمليها حطيها مع الخليط ع طول وابدء اعجن بالمية لغاية متكون عجينة طرية اعجنها مده 7دقايق .
2- بغطي العجينة واسبها تختمر ويتضاعف حجمها واخدها واقسمها كور قد الليمونة كلها قد بعضها وابدء اخدها واحشيها والحشو ده حسب رحتك انا حشيت بالجبن وشوية بالجبنى والزعر انتي ممكن تحشي اي حشوة تحبيها ومفضلة لاولادك ممكن شيكولاتة .
3- احشي واشكلها تاني كور وفي صنية مدهونة زيت وتكون الومنيوم افضل وابدء ارص الكرات واسيب بينهم فراغات عشان لما تختمر تكون شكلها حلو واعطيها فرصة للتخمير بعد متختمر اعمل خليط اللبن والسكر والقهوة والمية واقلبهم وادهن علي خفيف وبراحة خالص وابدء انزل السمسم وحبة البركة بالتوزيع .
4- ادخلها فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني تاخد لون من تحت وتستوي واولع الشواية تاخد لون من فوق واطلعها اغطيها لغاية متهدي عشان تفضل طرية ماكي والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top