زيتون اسود مخلل
المقادير :
3كيلو زيتون اسود
10ملعقة كبيرة ملح خشن
ماء ساخن
للتخليل :
لتر ماء
2ملعقة كبيرة ملح
زيت
3ملعقة كبيرة خل
شرائح ليمون
الطريقة :
1- هجيب حلة وهحط عليها مصفا وعليها شاشة وانزل الزيتون الاسود وغرقة بالملح الخشن واقلبهم مع بعض واغطيه كويس بالشا واسيبة لتاني يوم زي معملتو لو قفلت عية الضهر يبقا افتح علية تاني يوم الضهر .
2- تاني يوم اجيب مية سخنة وادفيها وانزل الزيتون واغسلة كويس من المية اللي نزلت منو لان دي المرارة وانزلة في البرطمان اجيب مية سخنة وانزل فيها الملح والخل واقلبهم وانزل علي الزيتون لغاية نصة بس وارص علي الوش الليمون الشرائح واكمل باقي البرطمان زيت واقفل علية واسيبة لمدة 15يوم ويبقا زي الفل وجاهز للاكل .
المقادير :
3كيلو زيتون اسود
10ملعقة كبيرة ملح خشن
ماء ساخن
للتخليل :
لتر ماء
2ملعقة كبيرة ملح
زيت
3ملعقة كبيرة خل
شرائح ليمون
الطريقة :
1- هجيب حلة وهحط عليها مصفا وعليها شاشة وانزل الزيتون الاسود وغرقة بالملح الخشن واقلبهم مع بعض واغطيه كويس بالشا واسيبة لتاني يوم زي معملتو لو قفلت عية الضهر يبقا افتح علية تاني يوم الضهر .
2- تاني يوم اجيب مية سخنة وادفيها وانزل الزيتون واغسلة كويس من المية اللي نزلت منو لان دي المرارة وانزلة في البرطمان اجيب مية سخنة وانزل فيها الملح والخل واقلبهم وانزل علي الزيتون لغاية نصة بس وارص علي الوش الليمون الشرائح واكمل باقي البرطمان زيت واقفل علية واسيبة لمدة 15يوم ويبقا زي الفل وجاهز للاكل .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق