قرنبيط مقلي
المقادير :
قرنبيط قطع مسلوقة
للخلطة :
2بيضة
كوب دقيق
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
كزبرة خضرا مفرومة
بقدونس مفروم
شبت مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كمون
ملح
فلفل اسود
ماء للعجن
زيت للقلي
الطريقة :
1- اقوم بسلق القرنبيط بعد التنظيف من الفروع الخضراء وانزلة مية سخنة فيها ملح وكمون واغطي لغاية ميستوي بياخد من 5الي 10دقايق واسيبة يبرد خالص واقطعة .
2- في البولة انزل الدقيق والنشا والكزبرة والبقدونس والشبت والبيكينج بودر وملح وفلفل وكمون والثوم و اقلبهم مع بعض .
3- انزل مية مع التقليب المستمر حتي احصل علي قوام مثل قوام البان كيك لا تقيل ولا خفيف .
4- ابدء انزل القرنبيط علي الخلطة وانزل في الزيت السخن جدا وغزير واهدي النار لغاية مياخد لون حلو والقشرة تتماسك واقلبة واطلعة واخلص كل الكمية بنفس الطريقة واقدمهم .
المقادير :
قرنبيط قطع مسلوقة
للخلطة :
2بيضة
كوب دقيق
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
كزبرة خضرا مفرومة
بقدونس مفروم
شبت مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كمون
ملح
فلفل اسود
ماء للعجن
زيت للقلي
الطريقة :
1- اقوم بسلق القرنبيط بعد التنظيف من الفروع الخضراء وانزلة مية سخنة فيها ملح وكمون واغطي لغاية ميستوي بياخد من 5الي 10دقايق واسيبة يبرد خالص واقطعة .
2- في البولة انزل الدقيق والنشا والكزبرة والبقدونس والشبت والبيكينج بودر وملح وفلفل وكمون والثوم و اقلبهم مع بعض .
3- انزل مية مع التقليب المستمر حتي احصل علي قوام مثل قوام البان كيك لا تقيل ولا خفيف .
4- ابدء انزل القرنبيط علي الخلطة وانزل في الزيت السخن جدا وغزير واهدي النار لغاية مياخد لون حلو والقشرة تتماسك واقلبة واطلعة واخلص كل الكمية بنفس الطريقة واقدمهم .
جميله جدا تسلم ايدك ياشيف فاطمه ابو حاتى
ردحذف