كفتة الارز
المقادير :
كيلو لحمة مفرومة كندوز
5كوب ارز
3ربطات بقدونس وشبت وكزبرة مفرومين
2بصلة متوسطة
راس ثوم متوسطة
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة بهارات
نصف ملعقة صغيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة :
1- اقوم بغسل الرز ونقعة ووضعة علي فوطة نظيفة لتاني يوم مع فردة واللحمة تكون كندوز او جملي وتكون مفرومة مرتين .
2- احضر كبة وانزل الثوم والبصل والخضرة واكون شايلة منها الشيقان لانها بتنزل مية كتير وبتبوظ العجينة وافرمهم كويس جدا ناعم وانزل البهارات والملح والفلفل والبيكينج بودر والبصل والثوم والسكر والكمون والكزبرة .
2- اقوم بطحن الرز ونخلة اخذ المكونات الناعمة والخشنة ارجعها مع اللي هتتطح تاني واحاول ممليش المطحنة عشان الرز يطحن كويس ويكون فيه مساحة يتحرك فيها .
3- انزل الرز علي المكونات المفرومة واللحمة وافرم كويس جدا وانزلها في طبق وابتدي ابل ايدي زيت واشكلها حسب رغبتك ممكن كمان افرزها في طبق فبر وكيس افتحة وارص الكفتة واغلفها وادخلها الفليزر لوقت الاستخدام وابتدي احمرها لغاية مخلص الكمية والف هنا .
المقادير :
كيلو لحمة مفرومة كندوز
5كوب ارز
3ربطات بقدونس وشبت وكزبرة مفرومين
2بصلة متوسطة
راس ثوم متوسطة
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة بهارات
نصف ملعقة صغيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
الطريقة :
1- اقوم بغسل الرز ونقعة ووضعة علي فوطة نظيفة لتاني يوم مع فردة واللحمة تكون كندوز او جملي وتكون مفرومة مرتين .
2- احضر كبة وانزل الثوم والبصل والخضرة واكون شايلة منها الشيقان لانها بتنزل مية كتير وبتبوظ العجينة وافرمهم كويس جدا ناعم وانزل البهارات والملح والفلفل والبيكينج بودر والبصل والثوم والسكر والكمون والكزبرة .
2- اقوم بطحن الرز ونخلة اخذ المكونات الناعمة والخشنة ارجعها مع اللي هتتطح تاني واحاول ممليش المطحنة عشان الرز يطحن كويس ويكون فيه مساحة يتحرك فيها .
3- انزل الرز علي المكونات المفرومة واللحمة وافرم كويس جدا وانزلها في طبق وابتدي ابل ايدي زيت واشكلها حسب رغبتك ممكن كمان افرزها في طبق فبر وكيس افتحة وارص الكفتة واغلفها وادخلها الفليزر لوقت الاستخدام وابتدي احمرها لغاية مخلص الكمية والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق