--> مسقعة بالفراخ - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العزومه / المسقعة / بالفراخ / فاطمه ابو حاتى / فراخ / مسقعة / مسقعه

مسقعة بالفراخ

مسقعة الفراخ

المقادير :
كيلو باذنجان شرائح مقلي
نصف كيلو صدور فراخ شرائح
نصف كيلو بطاطس  محمرة
ربع كيو فلفل رومي حلقات
2فلفل حار
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2كوب طماطم مكعبات
2بصل جوانح
ملعقة كبيرة صلصة
كوب ماء مغلي
كوب جبنة شيدر ومونزاريلا
كمون
ملح
فلفل اسود
رشة من السكر

الطريقة :
1- في طاسة فيها زيت سخن جدا انزل البصل واعطيلو تشويحة وانزل الثوم واقلبهم مع بعض واول ملاقي رائحة التوم طلعت انزل الفراخ ولازم تكون متصفية كويس جدا وومحولش اقلبها كتير يدوب اهزها عشان متنزلش ميتها وتنشف انزل الملح والفلفل واقلب لغاية متغير لونها واعصجها زي اللحمة بالظبط.
2- اجيب طاجن وارص فيه قطع الباذنجان وانزل البطاطس اوزعها علية واول مالفراخ خلاص اتعصجت ودخلت في السوا وخلاص احس ان معتش اي مية نزلة منها انزل الفلفل الحامي والبارد واقلبهم معاها .
3- انزل الطماطم واشوحها معاهم وانزل الصلصة ورشة السكر واظبط الملح ورشة من الكمون واقلبهم مع بعض وانزلهم علي الطاجن هيا هتكمل سواها في الفرن واغطية بطبقة من الباذنجان ولالفضل ان الباذنجان يكون شرائح بالطول عشان ميشربش زيت كتير واغطي الطاجن بورق الفويل وادخلة فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني لمده 10دقايق وبعدها اخرجة واوزع علي الوش الجبن وادخلة تاني تسيح واقدمهم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top