المولتو بالشيكولاتة
المقادير :
3كوب دقيق
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب زبدة
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
للحشو :
شيكولاتة قابلة للدهن
الطريقة :
1- في العجان او في بولة انزل الدقيق والسكروالفانيليا والخميرة والملح والبيكينج بودرواللبن البودر واقلب كل المكونات الجافة كويس .
2- انزل الخل والزبدة واعجنهم واقلبهم كويس وانزل المية وحده وحده مع العجن تلم العجينة وتكون طرية افضل اعجن فيها لمده7دقايق لغاية متصبح عجينة ناعمة .
3- اضع العجينة في بولة واغطيها واتركها تختمر ويتضاعف حجمها اقسم العجينة الي قسمين وابدء افردها بسمك نصف سنتي وابدء اقسمها الي مثلثات .
4- ابدء اضع الشيكولاتة في الجزء العريض من المثلث والف رول حتي اصل الي الطرف واضع القطع في صنية مدهونة زيت ويكون الطرف لتحت واكمل الكمية كلها بنفس الطريقة .
5- اترك المعجنات تختمر لمدة نصف ساعة وادخلها فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني حتي يصبح كامل النضج وممكن ببعد ميخرج تلمعي الوش بالسيرب الخفيف .
المقادير :
3كوب دقيق
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب زبدة
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
للحشو :
شيكولاتة قابلة للدهن
الطريقة :
1- في العجان او في بولة انزل الدقيق والسكروالفانيليا والخميرة والملح والبيكينج بودرواللبن البودر واقلب كل المكونات الجافة كويس .
2- انزل الخل والزبدة واعجنهم واقلبهم كويس وانزل المية وحده وحده مع العجن تلم العجينة وتكون طرية افضل اعجن فيها لمده7دقايق لغاية متصبح عجينة ناعمة .
3- اضع العجينة في بولة واغطيها واتركها تختمر ويتضاعف حجمها اقسم العجينة الي قسمين وابدء افردها بسمك نصف سنتي وابدء اقسمها الي مثلثات .
4- ابدء اضع الشيكولاتة في الجزء العريض من المثلث والف رول حتي اصل الي الطرف واضع القطع في صنية مدهونة زيت ويكون الطرف لتحت واكمل الكمية كلها بنفس الطريقة .
5- اترك المعجنات تختمر لمدة نصف ساعة وادخلها فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني حتي يصبح كامل النضج وممكن ببعد ميخرج تلمعي الوش بالسيرب الخفيف .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق