كرات شيكولاتة
المقادير :
كيلو دقيق
6ملعقة كبيرة مايونيز
3علبة زبادي
3ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
للوجة :
ملعقة كبيرة لبن
ملعقةصغيرة سكر
رشة نسكافية
2ملعقة كبيرة للعجن
المقادير :
كيلو دقيق
6ملعقة كبيرة مايونيز
3علبة زبادي
3ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
للوجة :
ملعقة كبيرة لبن
ملعقةصغيرة سكر
رشة نسكافية
2ملعقة كبيرة للعجن
للحشو :
شيكولاتة الدهن
الطريقة :
1- في بولة او في العجان انزل الدقيق والملح واللبن البودر والسكر والخميرة والبيكينج بودر واخلط المكونات الجافة مع بعض .
2- انزل الزبادي والمايونيز وابدء اعجن بالماء لغاية متكونلي عجينة طرية وافضل اعجن فيها مده 7دقايق لغاية متبقا ناعمة خالص وبتلزق بسيط .
3- اغطي العجينة واسبها تختمر في مكان دافيء ويتضاعف حجمها وابدء اقسمها كور واغطيها واسبها ترتاح 10دقايق .
4- اخد اول كورة وافردها واحشيها بالشيكولاتة وممكن ادخل معاها مكسرات او اي حشوة حلو تنفع لكل الحشوات .
5- اكورها تاني وانزلها في صنية مدهونة زيت بسيط وارصهم جمب بعض بس اسيب فراغ بسيط عشان هسبها تختمر تاني واسبها تختمر تاني نصف ساعة واخلط السكر مع اللبن والنسكافية واعجنهم بالماء وادهن الوجة وادخلها فرن سخن علي 200درجة وادخلها علي الرف السفلي تاخد لون من تحت واطلعها الرف الوسطاني تحت الشواية تاخد لون من فوق .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق