اكواب موس الشيكولاتة
المقادير :
للكيك :
كوب وربع دقيق
ربع كوب كاكاو
2بيض
نصف كوب زيت
نصف كوب لبن
3/4كوب سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ملعقة صغيرة فانيليا
موس الشيكولاتة :
كيلو لبن
2كيس كريم كراميل
2شيكولاتة ساده
6ملعقة كبيرة كريم شانتي
6ملعقة كبيرة كاكاو
6ملعقة كبيرة لبن بودر
2ملعقة كبيرة نشا
ربع كوب سكر
الطريقة :
1- اقوم بعمل الكيك في بولة انزل السكر والبيض والفانيليا واخفقهم لغايو ملونة يبقا بيض كريمي وابتدي انزل الزيت مع الخفق لغايو ميمتزج وانزل اللبن مع الخفق .
2- اكون مقلبة الدقيق والكاكاو ولاملح والبيكينج بودر واقلبهم كويس جدا وانزلهم علي الخليط السائل واخفق علي درجة هادئة حتي يمتزجو ويصبح القوام مناسب .
3- في قالب مدهون زيت ومرشوش بالدقيق وانزل الخليط وادخلة فرن سخن علي 180درجة علي الرف الوسطاني لمه نص ساعة واخبرها من النص واول متستوي اطلعها .
4- اول متستوي وتخرج وتهدا اقطعها وممكن طبعا كيكة فايضة او نشفت ندورها اقطعها في كاسات واخلط نص كوب لبن علية ملعقة كبيرة كاكاو محلي او خام معلقة سكر واقلبهم واسقي بيه الكيك .
5- علي اللبن بارد انزل الكريم كراميلو الكاكاو واللبن البودر والكريم شانتي واقلبهم باستمرار واول ماللبن يسخن والمكونات تمتزج انزل السكر واقلب ادوب النشا في القليل من الماء او اللبن وانزلهم علي الخليط مع التقليب المستمر ممكن كمان تضيفي قطع شيكولاتة لتعزيز الطعم واول متغلي وتتقل اطفي وعلي طول انزلة علي الكيك وازين بالكريم شانتية والكريز .
المقادير :
للكيك :
كوب وربع دقيق
ربع كوب كاكاو
2بيض
نصف كوب زيت
نصف كوب لبن
3/4كوب سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ملعقة صغيرة فانيليا
موس الشيكولاتة :
كيلو لبن
2كيس كريم كراميل
2شيكولاتة ساده
6ملعقة كبيرة كريم شانتي
6ملعقة كبيرة كاكاو
6ملعقة كبيرة لبن بودر
2ملعقة كبيرة نشا
ربع كوب سكر
الطريقة :
1- اقوم بعمل الكيك في بولة انزل السكر والبيض والفانيليا واخفقهم لغايو ملونة يبقا بيض كريمي وابتدي انزل الزيت مع الخفق لغايو ميمتزج وانزل اللبن مع الخفق .
2- اكون مقلبة الدقيق والكاكاو ولاملح والبيكينج بودر واقلبهم كويس جدا وانزلهم علي الخليط السائل واخفق علي درجة هادئة حتي يمتزجو ويصبح القوام مناسب .
3- في قالب مدهون زيت ومرشوش بالدقيق وانزل الخليط وادخلة فرن سخن علي 180درجة علي الرف الوسطاني لمه نص ساعة واخبرها من النص واول متستوي اطلعها .
4- اول متستوي وتخرج وتهدا اقطعها وممكن طبعا كيكة فايضة او نشفت ندورها اقطعها في كاسات واخلط نص كوب لبن علية ملعقة كبيرة كاكاو محلي او خام معلقة سكر واقلبهم واسقي بيه الكيك .
5- علي اللبن بارد انزل الكريم كراميلو الكاكاو واللبن البودر والكريم شانتي واقلبهم باستمرار واول ماللبن يسخن والمكونات تمتزج انزل السكر واقلب ادوب النشا في القليل من الماء او اللبن وانزلهم علي الخليط مع التقليب المستمر ممكن كمان تضيفي قطع شيكولاتة لتعزيز الطعم واول متغلي وتتقل اطفي وعلي طول انزلة علي الكيك وازين بالكريم شانتية والكريز .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق