الكريم كراميل
المقادير :
كيلو لبن
6بيضات
ملعقة صغيرة فانليا
نصف كوب سكر
للكراميل :
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
الطريقة :
1- انزل السكر والمية في طاسة الومنيوم فاتحة عشان اعرف اميز لون الكراميل وافضل اهز فيه بالطاسة بدون تقليب خالص عشان مكتلش لغاية موصل للون الدهبي انزلة في القالب .
2- علي النار اضع اللبن ادفية بس انزل في الخلاط البيض والفانيليا والسكر واخلطهم كويس جدا السكر لازم يدوب ابدء انزل اللبن شوية بشوية مع الضرب كويس والزم يتضرب فترة كويسة عشان القوام يكون ناعم .
3- اجيب مصفا وابتدي اصفي الكريم كراميل علي الكراميل وابتدي اشيل الرغاوي ودي خطوة مهمة جدا واضعة في صنية فيها مية مغلية ومعلقتين خل وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني بياخد من ساعة لساعة وربع لغاية مالوش ياخد لون حلو .
4- اطلعة واسيبة يبرد اغطية وادخلة التلاجة لغاية ميتماسك واخرجة اضعة في صنية فيها مية سخنة لمده دقيقة لغاية مالكراميل يفك واقلبة وبيكون جميل جدا .
المقادير :
كيلو لبن
6بيضات
ملعقة صغيرة فانليا
نصف كوب سكر
للكراميل :
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
الطريقة :
1- انزل السكر والمية في طاسة الومنيوم فاتحة عشان اعرف اميز لون الكراميل وافضل اهز فيه بالطاسة بدون تقليب خالص عشان مكتلش لغاية موصل للون الدهبي انزلة في القالب .
2- علي النار اضع اللبن ادفية بس انزل في الخلاط البيض والفانيليا والسكر واخلطهم كويس جدا السكر لازم يدوب ابدء انزل اللبن شوية بشوية مع الضرب كويس والزم يتضرب فترة كويسة عشان القوام يكون ناعم .
3- اجيب مصفا وابتدي اصفي الكريم كراميل علي الكراميل وابتدي اشيل الرغاوي ودي خطوة مهمة جدا واضعة في صنية فيها مية مغلية ومعلقتين خل وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني بياخد من ساعة لساعة وربع لغاية مالوش ياخد لون حلو .
4- اطلعة واسيبة يبرد اغطية وادخلة التلاجة لغاية ميتماسك واخرجة اضعة في صنية فيها مية سخنة لمده دقيقة لغاية مالكراميل يفك واقلبة وبيكون جميل جدا .
روووعه تسلم ايدك
ردحذفتسلم ايدك روووووعة
ردحذف