--> القشطة (حلوي المولد) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / القشطة / حلوي المولد / فاطمه ابو حاتي

القشطة (حلوي المولد)

قشطه 


المقادير :
نصف كوب ماء 
نصف كوب عسل جلوكوز او عسل ابيض 
2ملعقة كبيرة ونصف مليانين جيلاتين بودرة 
2كوب سكر 
نصف كوب عسل جوكوز 
نصف كوب ماء 
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل السكر والمية والعسل واقلب براحة خالص مده 10دقايق بعدهم اعلي النار هلاقي الخليط عمل فوم وعلا وفار زي اللبن اشيلو بعيد عن النار .
2- واول ميهدا علي نار هادية احطة واسيبة ومن وقت لتتاني اختبرة بالمعلقة ومعتش اقلب فيه عشان ميسكرش واول محط المعلقة واطلعها الاقية بنزل خيط رفيع يبقا تمام .
3- في بولة اخلط الجيلاتين والماء والعسل اقلبهم كويس وانزلهم حلة علي النار افكهم وفي العجان انزل الخليط بعد مفك وع اعلا سرعة واخفقهم وابدء انزل مع الخفق السيرب اللي عملتة سرسوب رفيع مع الخفق المستمر .
4- هتلاحظي ان الخليط بيعلا ويعمل فوم بعد ربع ساعة اختبرة لقيتة لسة سايل اخفق تاني لقيتة ربط وبقا بيمط يبقا جاهز يبقا افضل اخفق باستمرار لغاية ميمط .
5- ادهن صنية مستطيلة زبدة وابدء ارشها جوز هند فرشة حلوة وانزل الخليط لازم القالب يكون مبطم بالزيت كويس جدا والمعلقة مدهونة زيت وافدء افردها وممكن انزل ع الوش جوز هند وممكن لا ممكن بردو انزل جوز هند الوان ازين بية مكسرات مجروشة ممكن فواكة مسكرة واغطيها واسبها ليلة كاملة واقطعها  واعبيها في علبة نضيفة وناشفة واسبها بره التلاجة وبالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top