--> عجينة الكرواسون - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكرواسون / المعجنات / عجينة / فاطمه ابو حاتي

عجينة الكرواسون

عجينة كرواسون 

المقادير :
 كيلو دقيق منخول
كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت
2علبة زبادي
6ملعقة كبيرة لبن بودر
3ملعقة كبيرة سكر
3ملعقة كبيرة خميرة فورية
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
للفرد :
زبدة طرية 

شاهد ايضا : طريقة عمل الكرواسون بالتفصيل 

الطريقة :
1-في العجان او علي ايدك مفيش مشكلة انزل الدقيق واللبن والبيكينج بودر والملح واقلبهم مع بعض لو متاكده من الخميرة بتاعتك خطيها علي طول لو لا في كوب ماء دافي نزلي الخميرة والسكر وقلبيهم مع بعض والافضل انك تختبريها .
2- انزل علي الدقيق الزبادي والخميرة المختمرة واقلب كويس جدا هتكون عجينة طرية خالص وبتلزق الم العجينة بالزيت مع العجن لمده 10 دقايق هتلاقيها لمت وسابت ايدك بس طرية جدا ولينة وناعمة وفي بولة وغطيها وسبيها تختمر نص ساعة وهتلاقيها عليت واختمرت وبقت روعة .

3- اقسم العجينةا لكور قد البرتقانة البلدي  واغطيهم واسبهم 10 دقايق يرتاحم وبعدها بجيب الزبدة بتاعتي عشان ابدء اشتغل افرد الكورة الاولانية بسمك نص سنتي واجيب طبق عليه رشة دقيق وابدء انزل علية العجينة وادهن بالزبدة والكورة التانية افردها بنفس السمك وادهن الزبدة وهكذا لغاية معمل 8طبقات بينهم زبدة طرية بس مدهنش وش اخر واحده تقدري تعملي منها الكرواسون بكل سهولة .

اقرأ أيضا:

هناك تعليق واحد:

اللحوم

اللحوم
to Top