--> الدومية او الجزارية (حلوي المولد) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الجزارية / الحلويات / الدومية / حلوي المولد / فاطمه ابو حاتي

الدومية او الجزارية (حلوي المولد)

الدوميه (الجزاريه )

المقادير :
نصف كيلو سكر 
نصف كوب +2ملعقة كبيرة نشا 
كوب ونصف ماء 
كوب الا ربع سوداني محمص
2ملعقة كبيرة عسل جلوكوز 
ربع ملعقة صغيرة ملح ليمون 

شاهد من هنا :طريقة عمل القشطة 

الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل المية والسكر والعسل واقلب براحة خالص لمدة 10دقايق بالظبط وبعد مالعشر دقايق يخلصم هتلاقيها عملت فقاقيع كتير انزل ملح اللمون او نقطتين من عصير الليمون هتعمل فوران اقلب تاني لغاية متهدي .
2- اهدي النار خالص واسبها ربع ساعة بعد كده ادوب النشا في ربع كوب ماء ومعلقتين ادوبه كويس جدا وامسك المضرب اليدوي وانزل واقلب بسرعة واعلي النار واسيبة يغلي ويفور ويعلي زي اللبن مبيغلي .
3- اهدي النار خالص اول ميعلي هيهبط اسيبة 5دقايق وبعدها ابدء اقلب لمدة 20دقيقة كمان لغاية ميبقا لونها اخدة من الدهبي كل ده مع التقليب المستمر وطبعا هتتقل جدا وانزل بعدها نقطة من اللون واقلب وانزل تاني لو احتجت لغاي مظبط الللون اقلبهم كويس خلاص اندمجو .
4- انزل الفول السوداني طبعا ممكن يبقا عين جمل يبقا بندق اي مكسرات متوفرة طبعا واقلبهم تقليب جامد يندمجو تاني واجيب علبة نضيفة وناشفة ادهنها زيت وانزلها بلاستيك فل وانزل الخليط وبمعلقة مدهونة زيت ابتدي استوية واغطي عليه بالبلاستيك فل .
5- بعد مغطتها اسبها ليلة كاملة وتاني يوم اخرجها هعتكون متماسك جدا وجميلة جدا واقطعها واغلفها في بلاستيك فل كل قطعة لوحدها وفي علبة ارصهم مع بعض واقدمهم وبالف هنا اجمل جزارية ممكن تكليها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top