اكلير
المقادير :
كوب ماء
نصف كوب زبدة
كوب دقيق
رشة ملح
4بيضات
ملعقة صغيرة فانيليا
للحشو :
2كوب لبن
4اصفر بيض
نصف كوب سكر
2ملعقة كبيرة نشا
2ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة فانيليا
الطريقة :
1- حلة علي النار انزل فيها المية والزبدة واقلبهم لغاية مالزبدة تسيح وانزل علي الدقيق رشة ملح وانزلهم علي المية واقلبهم كويس لغاية متتكون عجينة اقلب فيها دققتين واطفي واسبها تبرد .
2- بعد مالعجينة بردت انزل بيضة بيضة مع الفانيليا مع الخفق لغاية متتعجينة طرية صنية عليها رقة زبدة وانزل العجينة في كيس حلواني والبلبلة تكون عادية واشكل التشكيل المناسب مدور او طويل بالحجم المناسب .
3- وادخلهم فرن سخن علي 180 درجة لغاية متستوي وتاخد لون من تحت ومن فوق اخرجها وارشها برشة مية بسيطة واغطيها بفوطة نضيفة مده 5دقايق .
4- اعمل الحشو اسخن اللبن كويس وفي بولة انزل البيض والسكر والفانيبليا وامزجهم جيدا وانزل النشا واقلبهم كويس جدا وابدء انزل من اللبن معلقة بمعلقة مع التقليب كويس جدا لغاية مالبيض ياخد سخونية اللبن .
5- اول محس انه سخن انزل الخليط علي اللبن واقلب بسرعة وارفعة علي النار مع التقليب لغاية ميتقل ويغلي وانزلة في طبق واغطي وشة بالبلاستيك فيل لغاية ميبرد خالص .
6- احشي الاكليربالكاسترد وازينة بصوص الشيكولاتة .
المقادير :
كوب ماء
نصف كوب زبدة
كوب دقيق
رشة ملح
4بيضات
ملعقة صغيرة فانيليا
للحشو :
2كوب لبن
4اصفر بيض
نصف كوب سكر
2ملعقة كبيرة نشا
2ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة فانيليا
الطريقة :
1- حلة علي النار انزل فيها المية والزبدة واقلبهم لغاية مالزبدة تسيح وانزل علي الدقيق رشة ملح وانزلهم علي المية واقلبهم كويس لغاية متتكون عجينة اقلب فيها دققتين واطفي واسبها تبرد .
2- بعد مالعجينة بردت انزل بيضة بيضة مع الفانيليا مع الخفق لغاية متتعجينة طرية صنية عليها رقة زبدة وانزل العجينة في كيس حلواني والبلبلة تكون عادية واشكل التشكيل المناسب مدور او طويل بالحجم المناسب .
3- وادخلهم فرن سخن علي 180 درجة لغاية متستوي وتاخد لون من تحت ومن فوق اخرجها وارشها برشة مية بسيطة واغطيها بفوطة نضيفة مده 5دقايق .
4- اعمل الحشو اسخن اللبن كويس وفي بولة انزل البيض والسكر والفانيبليا وامزجهم جيدا وانزل النشا واقلبهم كويس جدا وابدء انزل من اللبن معلقة بمعلقة مع التقليب كويس جدا لغاية مالبيض ياخد سخونية اللبن .
5- اول محس انه سخن انزل الخليط علي اللبن واقلب بسرعة وارفعة علي النار مع التقليب لغاية ميتقل ويغلي وانزلة في طبق واغطي وشة بالبلاستيك فيل لغاية ميبرد خالص .
6- احشي الاكليربالكاسترد وازينة بصوص الشيكولاتة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق