--> الاكلير - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الاكلير / المعجنات / فاطمه ابو حاتي

الاكلير

اكلير

المقادير :
كوب ماء 
نصف كوب زبدة 
كوب دقيق
رشة ملح
4بيضات 
ملعقة صغيرة فانيليا 
للحشو :
2كوب لبن 
4اصفر بيض 
نصف كوب سكر 
2ملعقة كبيرة نشا 
2ملعقة كبيرة زبدة 
ملعقة صغيرة فانيليا 

الطريقة :
1- حلة علي النار انزل فيها المية والزبدة واقلبهم لغاية مالزبدة تسيح وانزل علي الدقيق رشة ملح وانزلهم علي المية واقلبهم كويس لغاية متتكون عجينة اقلب فيها دققتين واطفي واسبها تبرد .
2- بعد مالعجينة بردت انزل بيضة بيضة مع الفانيليا مع الخفق لغاية متتعجينة طرية صنية عليها رقة زبدة وانزل العجينة في كيس حلواني والبلبلة تكون عادية واشكل التشكيل المناسب مدور او طويل بالحجم المناسب .
3- وادخلهم فرن سخن علي 180 درجة لغاية متستوي وتاخد لون من تحت ومن فوق اخرجها وارشها برشة مية بسيطة واغطيها بفوطة نضيفة مده 5دقايق .
4- اعمل الحشو اسخن اللبن كويس وفي بولة انزل البيض والسكر والفانيبليا وامزجهم جيدا وانزل النشا واقلبهم كويس جدا وابدء انزل من اللبن معلقة بمعلقة مع التقليب كويس جدا لغاية مالبيض ياخد سخونية اللبن .
5- اول محس انه سخن انزل الخليط علي اللبن واقلب بسرعة وارفعة علي النار مع التقليب لغاية ميتقل ويغلي وانزلة في طبق واغطي وشة بالبلاستيك فيل لغاية ميبرد خالص .
6- احشي الاكليربالكاسترد وازينة بصوص الشيكولاتة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top