حلقة العزومه اليوم مع الشيف فاطمه ابو حاتى وقدمت فى الحلقه انهاردا اطباق جميله ومميزه جدا وهى ( بسبوسه I دبابيس فراخ I خضار سوتيه )
المقادير :
كيلو دبابيس فراخ
نصف كيلو مشروم شرائح
كوب كريمة طهي
بصلة مكعبات
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
2ملعقة كبيرة دقيق
معقة كبيرة زيت وزبدة +
كوب ماء ساخن
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اتبل الفراخ بملح وفلفل اسود واسخن طاسة كويس انزل الزيت والزبدة يسخنم كويس جدا انزل دبابيس الفراخ واعطيها لون حلو واطلعها علي طبق .
2- انزل مكانها البصلة والثوم واعطيهم تشويحة اول مالثوم ريحتة تظهر انزل المشروم واعطيلو تشويحة يدبل انزل الدقيق واقلب كويس علي النار عشان الدقيق يستوي .
3- انزل المية السخنة واقلبهم كويس واتبل بملح وفلفل ولما تغلي انزل دبابيس الفراخ عشان تكمل السوا ورشة السكر واغطيها واسبها تكمل سوا.
4- استوت الفراخ انزل الكريمة وتاخد غلوة صغيرة واطفي واقدمها .
خضار سوتية
المقادير :
ربع كيلو جزر اصابع
ربع كيلو مشروم سليم
ربع كيلو بروكلي اصابع
ربع كيلو كوسة اصابع
ربع كيلو بطاطس اصابع
ربع كيلو فاصوليا
2ملعقة كبيرة كرفس مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة زعتر
ملعقة صغيرة زيت وزبدة
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- علي النار اضع طاسة فيها الزيت والزبدة وتسخن كويس انزل الثوم وعلية الجزر والفاصوليا واقلب اعطية تشويحة انزل البطاطس والكوسة مع التقليب جيدا .
2- انزل الملح والفلفل وانزل البروكلي والمشروم واقلبهم كويس مع باقي المكونات واغطي وعلي نار متوسطة اتركة يدوب يستوي بس يكون محتفظ بلونة ويقوامة المتماسك .
3- بعد كده انزل الكرفس والزعتر واقلبة تقليبة واطفي واقدمة .
البسبوسة
المقادير :
كوب ونصف دقيق سميد
نصف كوب لبن دافيء
نصف كوب سمنة علي زيت دافيء
ربع كوب سكر
2ملعقة كبيرة جوز هند
2ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة عسل
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
للسيرب :
كوب ماء
كوب سكر
ملعقة كبيرة سمنة
الطريقة :
1- في بولة انزل السميد والبيكينج بودر واللبن البودر والملح والسكر وجوز الهند واقلب كل المكونات مع بعض .
2- انزل السمنة علي زيت وابس الدقيق كويس لازم يتشرب الدقيق كل السمنة بالزيت وانزل علي اللبن العسل واقلبهم مع بعض وانزلهم علي الخليط تقليبة بسيطة جدا لان العجن فيها بيبوظها .
3- في صنية مقاس 26 ادهنها سمنة او طحينة وانزل الخليط وافردة وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني تاخد لوةن حلو من احت وفوق واخرجها واكون مجهزة السيرب ويكون سخن والبسبوسة سخنة انزلة عليها واغطيها نص ساعة .
4- لو الفرن يتاعك بيحمر من تحت بس اطفي تحت وابعدي البسبوسة عن الشواية وافتحي الشواية عشان تاخد لون من فوق وتكوني ملحظاها .
5- لعمل السيرب حطي السكر يتكرمل وهزي الطاسة او الحلة عشان كل السكر ياخد اللون الدهبي ونزلي المية يفكم مع بعض ويغليم نزلي السمنة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق