فاهيتا
المقادير :
نصف كيلو صدور فراخ شرائح
فلفل اصفر شرائح
فلفل احمر شرائج
فلفل اخضر شرائح
بصلة جوليان
فصين ثوم مفروم
ملعقة كبيرة كزبرة خضرا مفرومة
ملعقة كبيرة صويا صوص
3ملعقة كبيرة زيت
3ملعقة كبيرة عصير ليمون
3ملعقة كبيرة مايونيز
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
نصف ملعقة صغيرة شطة
نصف ملعقة صغيرة زنجبيل
نصف ملعقة صغيرة قرفة ناعمة
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة كاري
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في بولة انزل شرائح الفراخ والصويا صوص ونص مقدار عصير الليمون والملح والفلفل والكمون والجنزبيل والقرفة والكاري والشطة والبابريكا واقلب كل المكونات مع بعض واغطيها واسبها ليلة في التلاجة او اقل حاجة ساعتين تتبل .
2- اسخن طاسة فيها زيت يسخنم كويس جدا وانزل الفاهيتا واسبها تاخد لون وابدء اقلبها من وقت للتاني لغاية متاخد لون حلو وتستوي واشلها ع طبق وانزل مكانها البصل وابلة خلاص دبل انزل الثوم واشوحة لغاية ميطلع ريحتة الحلوة انزل الفلفل الالوان .
3- اقلب كل الخضار مع بعضة وانزل قطع الفراخ تاني اللي احنا مسوينها واقلبها مع بعضة تقليبة واضيف بقيت كمية عصير الليمون وتقلبتين واطفي عليها وانزل عليها الكزبرة واقلبها معاها .
4- واجيب عيش التورتيلا ادهن مايونيز وانزل جزء من الفاهيتا واطبق اعمل سندوتشات جميلة للاولاد وانزلها ع الجريل تاخد تحميصة .
4- واجيب عيش التورتيلا ادهن مايونيز وانزل جزء من الفاهيتا واطبق اعمل سندوتشات جميلة للاولاد وانزلها ع الجريل تاخد تحميصة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق