--> طريقة عمل السمين - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السمين / اللحوم / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل السمين

سمين

المقادير :
لية
ممبار قطع
كبدة شرائح
لحمة مفرومة
لحمة راس مسلوقة
فشة مسلوقة
فلفل رومي مكعبات
فلفل حار شرائح
بصلة مفرومة
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ربع كوب خل
عصير ليمونة
كمون
كزبرة جافة
ملح
فلفل اسود
رشة سكر
رشة ابهارات السبعة

الطريقة :
1- في بولة انزل الكبدة من غير اي غسيل انزل عليها الخل والليمون والكزبرة وكمون وملح وفلفل واقلبها كويس .
2- في بولة تانية انزل اللحمة المفرومة والبصلة وملح وفلفل والبهارات واقعجنها كويس جدا لغاية متطلع خيوط عشان منزلهاش الاقيها بتفك مني .
3- اقطع اللية واقطع الفشة والممبار اقطعة قطع نفس الحجم وفي طاسة سخنة جدا انزل اللية واسبها تنزل سمنيتها انزل عليها الكفتة واسويها واشلها وانزل الفشة واحمرها واوسع وانزل الكبدة واسويها براحتها واطلعهم علي طبق جمب الكفتة  وانزل الممبار ولحمة الراس ياخدم لون حلو كل ده واللية موجوده .
4- انزل كل المكونات في الطاسة تاني انزل الفلفل الرومي واشوحة معاهم واوسع وانزل الثوم المفروم والقليل من الملح والفلفل واول مريحتهم تطلع اشلهم واقدمهم والف هنا .

اقرأ أيضا:

هناك تعليق واحد:

اللحوم

اللحوم
to Top