تورتة الفاكهة
المقادير :
مقادير الاسبونج|:
كوب ونصف دقيق منخول
كوب ونصف سكر
نصف كوب زيت
9بيضات
ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
ربع ملعقة صغيرة ملح
للتزيين :
تفاح
كريز
علبة كمبوت اناناس
2كوب لبن ساقع
كوب سكر بودر
2كوب كريم شانتي
علبة كريمة خفق وممكن الاستغناء عنها
الطريقة :
في بولة ناشفة ونضيفة والمضرب نضيف وناشف خالص وافصل البياض في بولة والصفار في بولة ولازم ميكنش فيه ولا نقطة مية نضيفة وناشفة خالص .
2- البياض احط علية الملح وابتدي اضرب الخليط لغاية ميعمل فوم ابيض جامد واول ماجي اقلب البولة الخليط ميحركش من البولة وميقعش .
3- الصفار وانزل علية الخل والفانيليا واضرب لغاية ميبقيا لونة برتقاني انزل السكر وافضل اضرب لغاية ميعطيكي قوام كريمي فاتح انزل الزيت واخلطهم .
3- ع الدقيق انزل البيكينج بودر ولازم الدقيق يكون منخول مرتين وانزل الصفار علي البياض واقلب براحة من تحت لفوق عشان مخرجش الهوا وابتدي انخل الدقيق جزء جزء واقلب لغاية ميختفي خالص واخلص كل الكمية .
4- طبعا الفرن سخن علي 170 والصواني مقاس 26او 24 مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق من قبل مشتغل وانزل في الصنيتين الخليط وادخلة علي الرف الوسطاني لمدة نصف ساعة ابتدي اعمل اختبار للكيك لو استوت اطلعها لسة اسبهخا شوية كمان واطلعهم انزلهم ع شبكة يبردم خالص .
5- في بولة انزل الكريم شانتي والسكر واللبن واخفق الكريمة حتي تصبح متماسكة واضيف كريمة الخفق واخفق حتي يمتزجو وممكن استغنا عنها وادخلها التلاجة تسقع وتتماسك .
6- ابدء اوزع علي الكية من النص خلة واستخدم سكينة مشرشرة للقطع اقسم الككتين الي جزءين ابدء اسقي اول جزء بعصير الكمبود او اغلي كوب سكر وكوب ماء علي النار لمدة دققتين واسقي بيهم بعد ميبردم اسقي اول قطعة وانزل كريمة وقطع من الاناس والكريز مقطعة صغير وانزل القطعة التانية واسقي وانزل الكريمة والفالكهة وهكذا لغاية موصل لاخر قطعة اسقي واغطي بالكريمة ل لتورتة وازين بالكريم شانتي وقطع الانانس وتفاح والكريز والمع الفاكهة عشتان متسودش بجيل تلميع تفكية بمية سخنة ويبرد وتلمعي بية او جيلي اناناس تغلية غلوة مع كوب ماية وتسبية يبرد وتلمعي الفاكهة بية وبس والف هنا .
المقادير :
مقادير الاسبونج|:
كوب ونصف دقيق منخول
كوب ونصف سكر
نصف كوب زيت
9بيضات
ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
ربع ملعقة صغيرة ملح
للتزيين :
تفاح
كريز
علبة كمبوت اناناس
2كوب لبن ساقع
كوب سكر بودر
2كوب كريم شانتي
علبة كريمة خفق وممكن الاستغناء عنها
الطريقة :
في بولة ناشفة ونضيفة والمضرب نضيف وناشف خالص وافصل البياض في بولة والصفار في بولة ولازم ميكنش فيه ولا نقطة مية نضيفة وناشفة خالص .
2- البياض احط علية الملح وابتدي اضرب الخليط لغاية ميعمل فوم ابيض جامد واول ماجي اقلب البولة الخليط ميحركش من البولة وميقعش .
3- الصفار وانزل علية الخل والفانيليا واضرب لغاية ميبقيا لونة برتقاني انزل السكر وافضل اضرب لغاية ميعطيكي قوام كريمي فاتح انزل الزيت واخلطهم .
3- ع الدقيق انزل البيكينج بودر ولازم الدقيق يكون منخول مرتين وانزل الصفار علي البياض واقلب براحة من تحت لفوق عشان مخرجش الهوا وابتدي انخل الدقيق جزء جزء واقلب لغاية ميختفي خالص واخلص كل الكمية .
4- طبعا الفرن سخن علي 170 والصواني مقاس 26او 24 مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق من قبل مشتغل وانزل في الصنيتين الخليط وادخلة علي الرف الوسطاني لمدة نصف ساعة ابتدي اعمل اختبار للكيك لو استوت اطلعها لسة اسبهخا شوية كمان واطلعهم انزلهم ع شبكة يبردم خالص .
5- في بولة انزل الكريم شانتي والسكر واللبن واخفق الكريمة حتي تصبح متماسكة واضيف كريمة الخفق واخفق حتي يمتزجو وممكن استغنا عنها وادخلها التلاجة تسقع وتتماسك .
6- ابدء اوزع علي الكية من النص خلة واستخدم سكينة مشرشرة للقطع اقسم الككتين الي جزءين ابدء اسقي اول جزء بعصير الكمبود او اغلي كوب سكر وكوب ماء علي النار لمدة دققتين واسقي بيهم بعد ميبردم اسقي اول قطعة وانزل كريمة وقطع من الاناس والكريز مقطعة صغير وانزل القطعة التانية واسقي وانزل الكريمة والفالكهة وهكذا لغاية موصل لاخر قطعة اسقي واغطي بالكريمة ل لتورتة وازين بالكريم شانتي وقطع الانانس وتفاح والكريز والمع الفاكهة عشتان متسودش بجيل تلميع تفكية بمية سخنة ويبرد وتلمعي بية او جيلي اناناس تغلية غلوة مع كوب ماية وتسبية يبرد وتلمعي الفاكهة بية وبس والف هنا .
تسلم هذا الموقع الممتاز اللي بيقدم لنا هذه الوصفات الجميله والمضمونه فتكات وتسلم ايد الشيف
ردحذفتسلمى ياحبيتى جربيها هتعجبك جدا ووصفاتنا كلها متجربه ومضمونه جدا فتكات اول موقع طبخ وصفاته كلها متجربه ومضمونه جدا
حذف