الفطير المشلتت الفلاحي
المقادير :
كيلو دقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة سكر
2كوب ونصف ماء
للدهن :
كوب زبدة
كوب زيت
قشطة للوجة
شاهد ايضا : طريقة عمل الفطيره الحلوه الدمياطى ( الفطير بالمكسرات )
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر واقلب كل المكونات مع بعض وانزل بالماء حتي تتكون عجينة طرية افضل اعجن فيها لغاية متكون ناعمة خالص وطرية وبتلزق في ايدي شوية .
2- انزلها في البولة واغطيها 10 دقايق وبعد كده بايدي وفيها زيت وابدء اقطع كور قد البرتقانة البلدي الصغيرة انا بصغرها عشان الرخامة ممكن لو رخمتك كبيرة قطعيها الحجم المناسب ليكي .
3- هغطيهم واسبهم 10 دقايق وعندي زبدة علي زيت وابدء ادهن رخمتي وانزل كورة وابدء افردها واشد فيها لغاية متبقا رقيقة اوي وابدءادهن واطبق وادهن واطبق لغاية متبقا زي الظرف والمها لغاية مرجعها كورة تاني .
4- افرد احدة تانية بنفس الطريقةوادهن واطبق الطبقة الولي وادهن واطبق الطبقة التانية وانزل في النص الكورة اللي كورتها وادهن واطبق عليها عدد الطبقات دي حاجة ترجعلك انا اكتفيت ب3طبقات .
5- هخلص القطع كلها وانزلهم في صنية الخبزمدهونة مادة دهنية يرتاحم 10 دقايق الفطير ارتاح انزل علي الوش قطعة من قشطة وش اللبن وابدء افرد واخلية بسمك سنتي وادخلة الفرن علي نار عالية جدا علي فرن سخن جدا علي ارضية الفرن لما ابص علية والاقية احمر من تحت اشغل الشوايىة وهو تحت زي مهوة لغاية مياخد لون حلو واطلعة ارشة ببخاخ مية واغطية عشان يفضل طري والف هنا
المقادير :
كيلو دقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة سكر
2كوب ونصف ماء
للدهن :
كوب زبدة
كوب زيت
قشطة للوجة
شاهد ايضا : طريقة عمل الفطيره الحلوه الدمياطى ( الفطير بالمكسرات )
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر واقلب كل المكونات مع بعض وانزل بالماء حتي تتكون عجينة طرية افضل اعجن فيها لغاية متكون ناعمة خالص وطرية وبتلزق في ايدي شوية .
2- انزلها في البولة واغطيها 10 دقايق وبعد كده بايدي وفيها زيت وابدء اقطع كور قد البرتقانة البلدي الصغيرة انا بصغرها عشان الرخامة ممكن لو رخمتك كبيرة قطعيها الحجم المناسب ليكي .
3- هغطيهم واسبهم 10 دقايق وعندي زبدة علي زيت وابدء ادهن رخمتي وانزل كورة وابدء افردها واشد فيها لغاية متبقا رقيقة اوي وابدءادهن واطبق وادهن واطبق لغاية متبقا زي الظرف والمها لغاية مرجعها كورة تاني .
4- افرد احدة تانية بنفس الطريقةوادهن واطبق الطبقة الولي وادهن واطبق الطبقة التانية وانزل في النص الكورة اللي كورتها وادهن واطبق عليها عدد الطبقات دي حاجة ترجعلك انا اكتفيت ب3طبقات .
5- هخلص القطع كلها وانزلهم في صنية الخبزمدهونة مادة دهنية يرتاحم 10 دقايق الفطير ارتاح انزل علي الوش قطعة من قشطة وش اللبن وابدء افرد واخلية بسمك سنتي وادخلة الفرن علي نار عالية جدا علي فرن سخن جدا علي ارضية الفرن لما ابص علية والاقية احمر من تحت اشغل الشوايىة وهو تحت زي مهوة لغاية مياخد لون حلو واطلعة ارشة ببخاخ مية واغطية عشان يفضل طري والف هنا
احلي فطير دا ولا ايه
ردحذفدا انتى اللى احلا ياحبيبتى تسلميلى
حذفتحفه
ردحذفربنا يخليكى تسلميلى
حذفتحفه
ردحذفربنا يخليكى تسلميلى
حذفاحلي فطير من ايد احلي بطوذ جميل جداااا رووووعاتك حببتي💖💖💖💖💖💖
ردحذفحبيبتى ربنا يخليكى تسلميلى ويسلم زوقك
حذفتسلم ايدك يا بطه
ردحذفربنا يخليكى تسلميلى ياحبيبتى
حذفتسلم ايدك وشكرا على معلوماتك ومجهودك
ردحذفشكرا لزوقك ياحبيبتى تسلميلى
حذفتسلم الايادي
ردحذفتسلملى ياقمر شكرا لزوقك
حذفتسلم الايادي
ردحذفتسلم الايادي
ردحذفتسلم ايدك ماشاء الله
ردحذفتسلمى ياحبيبة قلبى نورتى موقعنا وشكرا لزوقك
حذف