--> قراقيش بالجبنة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home القراقيش / المعجنات / بالجبنة / فاطمه ابو حاتي

قراقيش بالجبنة

قراقيش بالجبنة

المقادير :
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنة علي زيت او زيت بس
كوب ماء دافيء او لبن للعجن
ربع كوب ماء دافيء
3ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة شمر وينسون مجروشين
باكو بيكينج بودر
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
رشة ملح
للحشو :
جبنة بوك او اي نوع من حلايب

طريقة تحضير القراقيش الشيف فاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- في ربع كوب الماء اخلط السكر والخميرة واسبها تخمر وانزل في بولة الدقيق والملح واللبن البودر والشمر والينسون والبيكينج بودر واخلط المكونات الجافة وانزل السمنة ع زيتت او زبدة علي زيت او زيت بس حسب المتوفر وافرك كل الدقيق باالمادة الدهنية .
2- انزل الخميرة واقلب وابدء اعجن كل المكونات مع بعض حتي تتكون عجينة طرية تلم بس اغطيها واسبها تختمر وبعد التخمر اقسمها جزءين اخد اول جزء افردة واسوية بالقطاعة وانزل علي جزء الجبنة افردها واتني عليه الجزء التاني وابدء اقطعها صوابع .
3- الجزء التاني افردة وافرد علية كلة الجبنة والفها رول وابدء اقطعها وعلي صنية الومنيوم مدهونة ارص كل القراقيش واسبها نصف ساعة تخمر او اكتر حسب حرارة الجو وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني لغاية متصبح ناضجة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top