--> كيكة الجيلي بالفواكة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الجيلي / بالفواكة / فاطمه ابو حاتي / كيكات / كيكة

كيكة الجيلي بالفواكة

كيكه الجيلي بالفواكه

المقادير :
الكيك:
كوب ونصف دقيق 
كوب الا ربع سكر 
نصف كوب زيت 
نصف كوب لبن 
2بيض
ملعقة صغيرة فانيليا 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
للطبقات :
كوب كريم شانتي خام
نصف كوب سكر بودرة 
كوب لبن مثلج
2باكو جيلي 
3كوب ماء ساقع 
للتزيين :
حلقات فراولة 
حلقات موز 

الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا والسكر واخفقهم كويس بالمضرب الكهربائي او اليدوي او الخلاط لغاية ميمتزجو والقوام يبقا لونة ابيض انزل الزيت وامزجهم واللبن ولما يمتزجو .
2- انزل علي الدقيق البيكينج بودر والملح ويكون الدقيق منخول 3مرات وانزلهم علي الخليط السائل واقلبهم كويس واكون مجهزة صنية مدهونة زيت ومبطنة دقيق من قبلها وانزل الخليط فيها وتكون مقاس 26 .
3- ادخلها فرن سخن علي 180 درجة علي الرف الوسطاني لمده نص ساعة واختبرها من النص بخلة لو نضيفة اطلعها واسبها تبرد .
4- حلة علي النار انزل مية يسخنم ويغلم انزل 2باكو جيلي واول ميمتزجو والجيلي يدوب انزلة كوب ماء ساقع واكون خفقة الكريم شانتي بالسكر واللبن المثلج واخفقهم حتي يمتزجو ويصبح القوام متماسك .
5- انزل علي الكيكة الكريم شانتي واغطي الكيكة كويس بطبقة الكريم شانتي اهم حاجة اني اغطي الكيكة كويس وادء اوزع حلقات الفراولة والموز وانزل الجيلي عليهم وادخلهم التلاجة لمده5ساعات واقدمها اقطعها مكعبات .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top