--> الكريمة اللباني - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / فاطمه ابو حاتي / كريمة / لباني

الكريمة اللباني

كريمة لباني 

المقادير : الاولي 
لبن كامل الدسم 

الطريقة :
1- اقوم بغلي اللبن مع التقليب المستمر عشان ميكونش قشرة افضل اقلب لغاية ميغلي .
2- اغطية علي طول واسيبة يبرد خالص وادخلة التلاجة لتاني يوم اهم حاجة ان البياع يكون موثوق فيه عشان يعطيكي لبن جيد.
3- تاني يوم هيكون موجود كريمة علي الوش خديها وحطيها في علبة وكل مرة تغلي لبن اعملي نفس الحركة عشان تعبي احلا كريمة تستخدميها اي وقت واحفظيها في الفليزرفي نفس العلبة عادي جدا واستخدميها اي وقت مدام في الفليزر .

المقادير الثانية :
كيلو لبن كامل الدسم 
ماء مثلج به قطع ثلج 

الطريقة :
1- قومي بغلي اللبن مع التقليب المستمرلغاية ميغلي .
2- اخده وانزلة في بولة بيها مية مثلجة بثلج وبالمضرب اليدوي وقلبي تقليب مستمر لمده 10دقايق .
3- غطية بالغطاء او بالبلاستيك فويل ودخلية التلاجة لتاني يوم هيكون الوش تقل وعمل كريمة حولي تخديها في اي علبة او برطمان او بولة من علي الوش .
4- ممكن كمان تنزللها ملعقة كبيرة لبن بودرة وتستخدميها كريمة حلويات او كريمة خفق بانك تخفقيها لغاية متتكون كريمة متماسكة .
5- كريمة الحلويات مده صلاحيتها يوم كامل كريمة اللباني مده صلحيتها ليومين.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top