عيش اسمر
المقادير :
نصف كيلو دقيق منخول
نصف كوب ردة ناعمة
او دقيق اسمر كامل الحبة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة زيت
ربع ملعقة صغيرة ملح
ماء دافيء للعجن
للفرد :
دقيق ع ردة او دقيق اسمر
الطريقة :
1- في العجان او في بولة انزل الدقيق الاسمر او دقيق ابيض وردة وانزل الملح والسكر والخميرة واقلبهم وانزل الزيت واعجن وابدء انزل المية الدافية وحده وحده لغاية موصل لعجينة طرية جدا وافضل اعجن لمده7دقايق لازم تكون ناعمة .
2- انزلها في بولة واغطيها واسبها في مكان دافيء تتخمر ويتضاعف حجمها وابدء اخدها واقسمها كور قد بعض واغطيهم واسبهم 10دقايق ترتاح اخد من اول واحده وتكون بسمك نص سنتي .
3- وعلي مناديل مطبخ ابدء انزل القطع عشان لما تخمر واجي انزلها ع الطاسة الخمر ميروحش واسبها تخمر تاني وعلي طاسة سخنة جدا وابدء انزل العيش واقلب ع الناحيتين لغاية ميقب يبقا استوا واخلص الكمية بنفس الطريقة .
4- ممكن تنزليهم علي صنية الومنيوم مدهونة زيت وتدخليهم الفرن واول ميقبو وياخدو لون تخرجيهم المناديل هتسعدك تنزلي الرغيف براحة من غير متهبطية واللي تخرجية او تسوية نزلية في طبق وغطية ع طول عشان يفضل طري .
المقادير :
نصف كيلو دقيق منخول
نصف كوب ردة ناعمة
او دقيق اسمر كامل الحبة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة زيت
ربع ملعقة صغيرة ملح
ماء دافيء للعجن
للفرد :
دقيق ع ردة او دقيق اسمر
الطريقة :
1- في العجان او في بولة انزل الدقيق الاسمر او دقيق ابيض وردة وانزل الملح والسكر والخميرة واقلبهم وانزل الزيت واعجن وابدء انزل المية الدافية وحده وحده لغاية موصل لعجينة طرية جدا وافضل اعجن لمده7دقايق لازم تكون ناعمة .
2- انزلها في بولة واغطيها واسبها في مكان دافيء تتخمر ويتضاعف حجمها وابدء اخدها واقسمها كور قد بعض واغطيهم واسبهم 10دقايق ترتاح اخد من اول واحده وتكون بسمك نص سنتي .
3- وعلي مناديل مطبخ ابدء انزل القطع عشان لما تخمر واجي انزلها ع الطاسة الخمر ميروحش واسبها تخمر تاني وعلي طاسة سخنة جدا وابدء انزل العيش واقلب ع الناحيتين لغاية ميقب يبقا استوا واخلص الكمية بنفس الطريقة .
4- ممكن تنزليهم علي صنية الومنيوم مدهونة زيت وتدخليهم الفرن واول ميقبو وياخدو لون تخرجيهم المناديل هتسعدك تنزلي الرغيف براحة من غير متهبطية واللي تخرجية او تسوية نزلية في طبق وغطية ع طول عشان يفضل طري .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق