--> العيش البوري (العيش الهندي ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البوري / العيش / المخبوزات / الهندي / فاطمه ابو حاتي

العيش البوري (العيش الهندي )

عيش بوري 


المقادير :
3كوب دقيق 
3ملعقة كبيرة زيت 
مملعقة كبيرة لبن بودر 
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
نصف ملعقة صغيرة سكر 
رشة ملح
ماء للعجن 

الطريقة :
1- في العجان او بايدك نزلي الدقيق والملح والسكرو البيكينج بودرواللبن البودر واقلب كل المكونات مع بعض .
2- انزل الزيت مع الخفق او مع التقليب واول ميمتزج ابدء انزل المية وحده وحده لغاية متكونلي عجينة طرية بتلزق بسيط وافضل اعجن فيها مده7دقائق .
3- اغطيها واسبها نصف ساعة ترتاح خالص وابدء اكورها واخد من اول كورة هتكون ارتاحت وابدء افردها كوريها صغير قد اللمونة الكبيرة وافردها بسمك نصف سنتي .
4- اسيب كل اللي فردتهم يرتاحم 10دقايق واسخن زيت غزير وانزل العيش وبالكبشة اجيب من الزيت السخن وانزل عليهم عشان اساعد انه يرتفع واول مياخد لون اخحمر بسيط اطلعة ع مناديل مطبخ وهكذا لغاية مخلص كل الكمية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top