ليزي كيك بالتوفي
المقادير :
صوص التوفي :
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
كوب كريمة الطهي
ملعقة كبيرة زبدة
رشة ملح
علبة بسكويت 200جرام
الطريقة :
1- علي النار اضع السكر مع المية باستخدام طاسة او حلة الومنيوم لمعرفة اللون الحقيقي للكراميل ونحرك في الطاسة من الوقت للتاني لغاية ميلون وياخد لون اغمق من الدهبي درجة .
2- هشيلة من علي النار وانزل علية الكريمة واقلبة بسرعة وارجعة علي النار تاني وانزل الزبدة واقلب كويس جدا لغاية ماكل الخليط يمتزج.
3- اكسر البسكوت وانزلة علي التوفي واقلبهم كويس جدا حتي يمتزجووفي قالبدائري او طويل اي شكل انزلة ولو مش متوفر قوالب استخدم البلاستيك فل والفة رول واقفلة من الجوانب وادخلة التلاجة 4ساعات .
4- ازين بمكسرات او فول سوداني مجروش او قطع بسكوت مفروم حسب المتوفر .
المقادير :
صوص التوفي :
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
كوب كريمة الطهي
ملعقة كبيرة زبدة
رشة ملح
علبة بسكويت 200جرام
الطريقة :
1- علي النار اضع السكر مع المية باستخدام طاسة او حلة الومنيوم لمعرفة اللون الحقيقي للكراميل ونحرك في الطاسة من الوقت للتاني لغاية ميلون وياخد لون اغمق من الدهبي درجة .
2- هشيلة من علي النار وانزل علية الكريمة واقلبة بسرعة وارجعة علي النار تاني وانزل الزبدة واقلب كويس جدا لغاية ماكل الخليط يمتزج.
3- اكسر البسكوت وانزلة علي التوفي واقلبهم كويس جدا حتي يمتزجووفي قالبدائري او طويل اي شكل انزلة ولو مش متوفر قوالب استخدم البلاستيك فل والفة رول واقفلة من الجوانب وادخلة التلاجة 4ساعات .
4- ازين بمكسرات او فول سوداني مجروش او قطع بسكوت مفروم حسب المتوفر .
ممكن استبدل كريمة طهي بلبن او قشطة
ردحذفاه ممكن طبعا تستبدليه بالقشطه نص كوب او علبة قشطه
حذف